- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

30.01.2023 - Δελτία τύπου

Αναστολή της κινητοποίησης της 6ης Φλεβάρη στο υπ. Μεταφορών λόγω θετικών εξελίξεων

Η ΕΣΑμεΑ ανακοινώνει ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και για αυτό το λόγο αναστέλλεται η προαναγγελθείσα κινητοποίηση στις 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Υποδομών και Μεταφορών για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

31.01.2023 - Δελτία τύπου

Χιλιάδες συνταξιούχοι με αναπηρία ΔΕΝ πήραν αύξηση στις συντάξεις τους

Επιμένει η ΕΣΑμεΑ και ζητά για ακόμη μία φορά την προστασία της Πολιτείας και να δοθεί η αύξηση του 7,75% που δόθηκε στις συντάξεις και στους συνταξιούχους με αναπηρία που έχουν προσωπική διαφορά και ανεξαρτήτως αυτής.

31.01.2023 - Δελτία τύπου

Eργαστήριο Συνεργασίας στην Ναύπακτο 6/2 στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών»

Εργαστήριο Συνεργασίας θα πραγματοποιήσει η ΕΣΑμεΑ την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 13:00, σε αίθουσα των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Συλλόγου ΑμεΑ, «ΑΛΚΥΟΝΗ» (περιοχή Βομβοκού Ναυπάκτου), στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών» (Πακέτο Εργασίας 1, Υποέργο 4), που έχει ως στόχο α) την προώθηση των ειδικών αναγκών των καταναλωτών με αναπηρία μέσω της δικτύωσης των τοπικών αναπηρικών οργανώσεων με το κίνημα καταναλωτών και β) την ενδυνάμωση των καταναλωτών με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

31.01.2023 - Νέα

Συλλυπητήρια για την απώλεια της προέδρου Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας Αναστασίας Παπαγεωργοπούλου

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει στην οικογένεια και στους οικείους της Αναστασίας Παπαγεωργοπούλου, εν ενεργεία προέδρου Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας, όπως και στα μέλη του αναπηρικού κινήματος της περιοχής, βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά της.

02.02.2023 - Νέα

Σχετικά με τη λειτουργία της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας» (ΚΥΑ)

Ξεκινάει τη λειτουργία της η «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), όπου οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους για την πιστοποίηση αναπηρίας, καθώς δημοσιεύθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ.

06.02.2023 - Νέα

Συνέντευξη Ι. Βαρδακαστάνη για αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα, ΚΕΠΑ κλπ.

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρός της Ιωάννης Βαρδακαστάνης στον 989AlphaRadio και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο για τις αυξήσεις που δεν δόθηκαν στους συνταξιούχους αναπηρίας, για τα επιδόματα που παραμένουν στάσιμα από το 2011, για τις συντάξεις των γονέων παιδιών με αναπηρία, αλλά και την εναρμόνιση των κανόνων για συνταξιοδότηση από τα Ταμεία και για τα ηλεκτρονικά ΚΕΠΑ, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

European Disability Forum

A look at the European Commission Web Accessibility Action Plan

A few weeks ago, the European Commission (EC) finally published the much-awaited web accessibility action plan 2022-2025. The plan was quietly added to its EU Web Guide, the official European Commission “rulebook” for its web presence, covering editorial, legal, technical, visual, and contractual matters. We had a look to find out how the European Commission plans to make its websites and mobile applications accessible to persons with disabilities.

Disability Intergroup members call on banning events instrumentalising persons with disabilities

On the 25th of January, Members of the European Parliament Disability Intergroup gathered in front of the European Parliament for a photo action calling to stand united against ableism and to raise awareness of the instrumentalisation of persons with disabilities in folk events in Spain. The action was led by the Co-Chair of the Disability Intergroup, MEP Katrin Langensiepen.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.