- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

07.02.2023 - Δελτία τύπου

Έναρξη 1ου Παν- Πελοποννησιακού μαθητικού διαγωνισμού - θα αναδειχθούν 5 videos για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία

Ξεκίνησε ο 1ος Παν-Πελοποννησιακός μαθητικός Διαγωνισμός! Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει σκοπό την ανάδειξη πέντε videos, με θέμα την προώθηση της άρσης των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

10.02.2023 - Νέα

Συλλυπητήρια στον πρόεδρο της ΠΟΑμεΑ Δυτ. Ελλάδας Αντ. Χαροκόπο για την απώλεια του πατέρα του

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Αντώνη Χαροκόπο, αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ν. Ιονίων Νήσων και περιφερειακό Σύμβουλο, όπως και στα αδέρφια του Νίκο και Γιώργο και στις οικογένειες όλων, για το θάνατο του πατέρα τους Ανδρέα Χαροκόπου.

10.02.2023 - Δελτία τύπου

Για το ν/σ για την ίση μεταχείριση: θετική κατεύθυνση, βγάζει το υπ. Δικαιοσύνης από τη θεσμική του ακινησία για τα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου «Αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, επικαιροποίηση της ορολογίας του Αστικού Κώδικα, του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, του Κώδικα Συμβολαιογράφων και του ν.4478/2017, για την εναρμόνισή της με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που κυρώθηκε με τον ν.4074/2012 και λοιπές διατάξεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη των ατόμων με αναπηρία», που είναι στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, καταθέτει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ.

10.02.2023 - Δελτία τύπου

Ι. Βαρδακαστάνης: Εμπειρία ζωής η επίσκεψη στο Yad Vashem, σημαντικές συναντήσεις σε Ισραήλ- Παλαιστίνη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, με την ιδιότητα του προέδρου της Euromed Follow-Up Committee (Επιτροπή Παρακολούθησης της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας της Κοινωνίας των πολιτών) της ΕΟΚΕ, ως μέλος αντιπροσωπείας της ΕΟΚΕ με επικεφαλής την πρόεδρό της Christa Schweng, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης επισκέφτηκε το Yad Vashem, το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην Ιερουσαλήμ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

14.02.2023 - Δελτία τύπου

Κινητή μονάδα ενημέρωσης για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, Βέροια

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και τις ώρες 14:00-15:30, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε δράση κινητής μονάδας ενημέρωσης για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, εκπροσώπους των τοπικών αναπηρικών σωματείων και οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από την ΠΚΜ και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της ΠΚΜ.

14.02.2023 - Νέα

14 Φεβρουαρίου 2023: Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Η Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, η 14η Φεβρουαρίου, είναι η ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, ενήλικες και παιδιά και τις οικογένειές τους.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.