- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ - 24.2.2023

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει ότι ο πρόεδρός της Ιωάννης Βαρδακαστάνης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με το υπ. Εργασίας. Έχει αναγνωριστεί το λάθος της καταβολής μειωμένων επιδομάτων στους δικαιούχους, την Τρίτη 28.2 αναμένεται να υπάρξει νέα ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν τα χρωστούμενα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ο ΟΠΕΚΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΕΚΑ

Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.»

20.02.2023 - Δελτία τύπου

Ξεκίνησε ο 1ος Παν- Πελοποννησιακός μαθητικός διαγωνισμός - Λάβε μέρος σήμερα!

Θα αναδειχθούν 5 videos για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία.

Ξεκίνησε ο 1ος Παν-Πελοποννησιακός μαθητικός Διαγωνισμός! Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει σκοπό την ανάδειξη πέντε videos, με θέμα την προώθηση της άρσης των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

22.02.2023 - Δελτία τύπου

Σεμινάριο στο Άργος με τον «ΑΓΗΣΙΛΑΟ» για τη συνεισφορά του πολιτισμού στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, 10.00 - 15.00, Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων και Εκδηλώσεων, Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος

Στο πλαίσιο του έργου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σχετικά με την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τον Μάιο του 2021 υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ (Περισσότερες πληροφορίες για την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο «Ενημερωτικό Έντυπο Αγησίλαος»).

23.02.2023 - Δελτία τύπου

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: απαιτούνται επείγοντα μέτρα για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία

«Οι σκέψεις μας είναι με τους Τούρκους και Σύρους συναδέλφους μας και όλους όσοι έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία. Καλούμε τους ανθρωπιστικούς φορείς να εξασφαλίσουν ίση πρόσβαση στη βοήθεια για τα άτομα με αναπηρία και άλλα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο. Πρέπει αμέσως να ληφθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία».

24.02.2023 - Δελτία τύπου

Ένας χρόνος πολέμου: Ο Ι. Βαρδακαστάνης για τα άτομα με αναπηρία στην Ουκρανία

Πέρασε ήδη ένας χρόνος, από την 24η Φεβρουαρίου 2022, όπου η Ρωσία εισέβαλε στην Ανατολική Ουκρανία. Ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετρώντας πάνω από 11 εκατομμύρια Ουκρανούς που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.