- Νέα
Επικίνδυνη για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη υποβάθμιση του Επιτρόπου Ισότητας στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) που εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα, δηλώνει εξαιρετικά έκπληκτο και απογοητευμένο για την έλλειψη ενός ειδικού χαρτοφυλακίου για την Ισότητα στην ΕΕ (όπως υπήρχε μέχρι σήμερα) και που πλέον θα αποτελεί μόνο ένα υποτμήμα του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για την ετοιμότητα και τη διαχείριση κρίσεων. Αυτό είναι μια καθαρή υποχώρηση όλων των επιτευγμάτων της προηγούμενης Επιτροπής για την Ισότητα και δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απίστευτο ότι η πρόταση για το νέο σώμα των Επιτρόπων αποκλείει ένα αυτόνομο χαρτοφυλάκιο για την Ισότητα. Είμαστε εξοργισμένοι με αυτή την υποβάθμιση. Είναι ένα χαστούκι σε εκατομμύρια ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο όλη την πρόοδο που είχε σημειώσει μέχρι σήμερα η Επιτροπή όσον αφορά στα δικαιώματά μας. Ζητάμε επειγόντως από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ηγηθούν της ευθύνης για την αποκατάσταση της θέσης του Επιτρόπου για την Ισότητα, ως αυτόνομο χαρτοφυλάκιο».

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.