- Νέα
Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Αύξηση της Πρόσβασης στην Υγειονομική Περίθαλψη για τα Άτομα με Αναπηρία

Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA) ανέθεσε στην ICF S.A. τη διεξαγωγή μελέτης σχετικά με την παροχή κατευθυντήριων γραμμών για την αύξηση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην υγειονομική περίθαλψη, στο πλαίσιο του εργασιακού προγράμματος «Η ΕΕ για την υγεία» (EU4Health) 2022.

Το ερωτηματολόγιο: 

Ελληνικά: https://icfconsulting.qualtrics.com/jfe/form/SV_0DogdCf5Aj7bCn4

Ελληνικά για άτομα που χρήζουν εύκολης στην ανάγνωση έκδοσης (easy to read form): https://icfconsulting.qualtrics.com/jfe/form/SV_6stcf2BtFMfpyRw

Η έρευνα πραγματοποιείται από τις 8 Ιουλίου 2024 και θα παραμείνει ανοιχτή για 3 μήνες, μέχρι δηλαδή τις 8 Οκτωβρίου 2024.

Σκοπός της είναι η αξιολόγηση της πρόσβασης στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις κλινικές δοκιμές για άτομα με αναπηρία.

Ομάδα-Στόχος

  • άτομα με αναπηρία που έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για καρκίνο
  • άτομα με αναπηρία που έχουν διαγνωστεί και υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων όσων ατόμων συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές.

Διαθέσιμες Γλώσσες 

Η έρευνα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα Νορβηγικά και Ισλανδικά.

Διάρκεια 

Η διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου υπολογίζεται από 10-20 λεπτά.

Απόρρητο και Ασφάλεια Δεδομένων

Όλες οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και όλα τα δεδομένα που συλλέγονται θα αποθηκευτούν με ασφάλεια και θα χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς μόνο από την ερευνητική ομάδα. Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται μόνο σε συγκεντρωτικό επίπεδο.

Προσβασιμότητα 

Η ψηφιακή πλατφόρμα της έρευνας είναι προσβάσιμη και χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά σε ψηφιακά εργαλεία (υπολογιστής, τηλέφωνο, tablet, φορητός υπολογιστής) από άτομα με διαφορετικές αναπηρίες. Εύκολες στην ανάγνωση εκδόσεις είναι διαθέσιμες για κάθε επίσημη γλώσσα της ΕΕ, τη Νορβηγική και την Ισλανδική.

Αποτέλεσμα 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τροφοδοτήσουν το Ευρωπαϊκό Μητρώο Ανισοτήτων για τον Καρκίνο, παρέχοντας καλύτερη κατανόηση της πρόσβασης στον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη φροντίδα, καθώς και τον αντίκτυπο του καρκίνου για τα άτομα με αναπηρία. Ομοίως, τα δεδομένα θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών προς τα κράτη μέλη σχετικά με την αύξηση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία.

Δημογραφικά Στοιχεία

Η ομάδα μελέτης στοχεύει να συγκεντρώσει περίπου 96 απαντήσεις ανά χώρα, με διάφορα δημογραφικά στοιχεία (φύλο, ηλικία, τύπος αναπηρίας κ.λπ.).

Σημείωση 

Καθώς αυτή την περίοδο η έρευνα είναι ανοιχτή μπορεί να λάβετε πρόσκληση για συμπλήρωση παραπάνω από μία φορά. Παρακαλούμε όπως απαντήσετε μόνο μία φορά.

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.