Για τη δωρεάν είσοδο ατόμων με αναπηρία στην πλαζ Βουλιαγμένης

Με επιστολή της στην διευθύνουσα σύμβουλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Ηρώ Χατζηγεωργίου η ΕΣΑμεΑ μεταφέρει τις διαμαρτυρίες ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μελών των οικογενειών τους που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία της «Διεκδικούμε Μαζί» και αφορούν στην είσοδό τους στην πλαζ Ακτή Βουλιαγμένης. Η επιστολή επισυνάπτεται.

Σύμφωνα με το νέο τιμολογιακό κατάλογο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., για την θερινή περίοδο 2024, όπως αυτές ισχύουν από 1.6.2024 έως 31.10.2024, δωρεάν είσοδο δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ένας συνοδός τους, εφόσον η ανάγκη συνοδείας πιστοποιείται από αρμόδιο φορέα.

Παρ’ όλο που ο νέος τιμολογιακός κατάλογος αποτελεί θετική εξέλιξη στην πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην πλαζ Βουλιαγμένης, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας κάτω του 67%, παραμένουν αποκλεισμένα.

Να σημειωθεί ότι η πλαζ Βουλιαγμένης αποτελεί μία από τις ελάχιστες προσβάσιμες παραλίες στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές ότι η ανάγκη παρουσίας συνοδού για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις είναι επιτακτική τόσο για την σωματική ακεραιότητά τους καθώς την παροχή οποιασδήποτε άλλης υποστήριξης ανεξάρτητα από την πιστοποίηση αναπηρίας που διαθέτουν.

Η ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιόδους κρίσης επιβάλλει την ύπαρξη ειδικής και ουσιαστικής μέριμνας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους. Ο πρωτοφανής πληθωρισμός που βιώνουμε καθώς και το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει λόγω αναπηρίας, οδηγεί τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους όλο και περισσότερο στην φτωχοποίηση.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να διασφαλιστεί η δωρεάν είσοδος όλων των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και για ένα (1) συνοδό τους για όλη την εαρινή περίοδο, με την επίδειξη κάρτας αναπηρίας ή στην περίπτωση που δεν διαθέτει κάρτα αναπηρίας, πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.