- Νέα
ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «Επανειδίκευση και Αναβάθμιση Δεξιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού»

Αναμένεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων ανέργων και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού για συμμετοχής σε επιδοτούμενο/α πρόγραμμα/τα κατάρτισης και πιστοποίησης με εκπαιδευτικό επίδομα 1.250€ ή 2.500€

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΕΣΑΑ) «Ελλάδα 2.0», το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναλάβει την υλοποίηση της Δράσης 16921 «Επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τομέα του Τουρισμού». Η Δράση χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό Τ.Α.Α. 45.033.000 ευρώ, και εμπίπτει στον Πυλώνα Ανάκαμψης «Ιδιωτικές Επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας» και στον Άξονα «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας».

1.    Αντικείμενο της Δράσης:

Αντικείμενο της Δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης και πιστοποίησης σε έως 20.000 ωφελούμενους, οι οποίοι διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα κατάρτισης και ανήκουν σε μια από τις επόμενες κατηγορίες:

α. εποχικά εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων,

β. πρόσκαιρα άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι του τομέα του τουρισμού και

γ. εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID - 19.

2.    Περιεχόμενο της Δράσης:

•    Θεωρητική Κατάρτιση 250 ωρών, σε 7 ειδικότητες, μέσω εξ αποστάσεως ασύγχρονης κατάρτισης. 

•    Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, από αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

3.    Αντικείμενα Κατάρτισης :

Οι ωφελούμενοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέχρι και δύο (2) προγράμματα κατάρτισης στις ακόλουθες ειδικότητες,  συνολικής διάρκειας 250 ώρες το καθένα. 

α.     Υπηρεσίες υποδοχής και ψηφιακές δεξιότητες.

β.     Επισιτισμός και υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων.

γ.     Μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη.

δ.     Υπηρεσίες οροφοκομίας και περιβαλλοντική διαχείριση.

ε.     Εμψυχωτής Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής.

στ.     Υπηρεσίες Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας - SPA.

ζ.     Στέλεχος Τουριστικών Γραφείων.

Επισυνάπτεται η κατανομή των ωρών κατάρτισης ανά θεματική ενότητα για τις παραπάνω ειδικότητες.

4.    Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Σε κάθε καταρτιζόμενο χορηγείται επίδομα κατάρτισης ύψους 5€ για κάθε ώρα επιβεβαιωμένης παρακολούθησης του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Για την παρακολούθηση ενός (1) προγράμματος κατάρτισης (ειδικότητα) το επίδομα ανέρχεται μέχρι του ποσού των 1.250€. Για την παρακολούθηση δύο (2) προγραμμάτων κατάρτισης (ειδικότητα) το επίδομα ανέρχεται μέχρι του ποσού των 2.500€.

5.    Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν:

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα κατάρτισης έχουν όσοι διαθέτουν την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα κατάρτισης και ανήκουν σε μια από τις επόμενες κατηγορίες:

•    εποχικά εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων,

•    πρόσκαιρα άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι του τομέα του τουρισμού και

•    εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID - 19.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να αποδεικνύουν εργασιακή εμπειρία σε επιχειρήσεις των κάτωθι τομέων (επιλέξιμοι ΚΑΔ είναι οι ακόλουθοι):

•    55 Καταλύματα

•    56 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης

•    77 Δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης (υποκατηγορία 77.11, 77.34.10.02, 77.39.13.02)

•    79 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

•    92 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (υποκατηγορία 92.00.11.01)

•    93 Αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (υποκατηγορίες 93.29.19.08 και 93.29.19.09)

•    96 Άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών (ενδεικτικά υποκατηγορία 96.04.10.04)

6.    Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ και να την αποστείλουν στο email kdbm@in-esamea.gr 

7.    Επικοινωνία :

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 08:00-16:00.  

Ινστιτούτο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις

ΙΝ-ΕΣΑμεΑ ΚΔΒΜ

Ταχ. Δ/νση: Εράτυρας 3, Σταθμός Λαρίσης (πλησίον στάση ΜΕΤΡΟ)

Τηλέφωνα: 2108217749 - 2108221387

E-mail:    kdbm@in-esamea.gr 



Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.