Τι συμβαίνει με τα ειδικά σχολεία στην Πυλαία;

Λίγες εβδομάδες έχουν μείνει για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και η ΕΣΑμεΑ δεν έχει λάβει ενημέρωση σχετικά με το θέμα της μεταστέγασης των τριών ειδικών σχολείων που στεγάζονται στην περιοχή της Πυλαίας (2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, ειδικό δημοτικό αυτισμού και νηπιαγωγείο αυτισμού).

Στο ζήτημα που είχε προκύψει στις αρχές του έτους η ΕΣΑμεΑ είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα σχολεία θα μεταστεγάζονταν σε νέο κτίριο κατάλληλο και προσβάσιμο για όλους, εντός της ευρύτερης περιοχής.

Η μέχρι σήμερα έλλειψη ενημέρωσης προκαλεί έντονη ανησυχία και εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Με επιστολή της (επισυνάπτεται) προς τον κ. Α. Κόπτση, Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας και όλους τους αρμόδιους, η ΕΣΑμεΑ ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αυτές που δρομολογούνται (για παράδειγμα, σχετικά με την ετοιμότητα και καταλληλότητα των νέων υποδομών, για το αίτημα προς την Περιφέρεια αναφορικά με τις μετακινήσεις των μαθητών, την ενημέρωση εκπαιδευτικών γονέων κλπ.).

Καθώς η έναρξη του νέου σχολικού έτους είναι πολύ κοντά, η ΕΣΑμεΑ ζητά τη διαβεβαίωση και την εκ νέου δέσμευση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για τις μαθήτριες και τους μαθητές με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα και σε ίση βάση με όλους-ες, σε ένα κατάλληλο και προσβάσιμο σχολικό περιβάλλον, στην περιοχή τους. 

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.