Ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης νεφροπαθών και θαλασσαιμικών ζητούν τον υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη

12.500 αιμοκαθαιρόμενοι και θαλασσαιμικοί μέχρι στιγμής εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και αδιαφορία

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, για την εξεύρεση λύσης στο σημαντικό ζήτημα της αύξησης των ποσών αποζημίωσης των μετακινήσεων των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών και των μεταγγιζόμενων πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, το οποίο είναι σε εκκρεμότητα εδώ και ΔΥΟ χρόνια, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.).

Όπως επισημαίνεται και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2646/16.05.2024 επιστολή της Π.Ο.Ν., που επισυνάπτεται, τα ποσά με τα οποία αποζημιώνονται για τις μετακινήσεις τους οι νεφροπαθείς και οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, προς και από τις μονάδες αιμοκάθαρσης και τις μονάδες μετάγγισης αίματος αντίστοιχα, δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 2012, παρά τις αυξήσεις που έχουν γίνει σε όλα τα ποσά που συνδέονται με τις μετακινήσεις αυτές, όπως είναι τα καύσιμα, τα εισιτήρια και τα κόμιστρα των ταξί.

Για το συγκεκριμένο μείζον και ύψιστης σημασίας ζήτημα, που αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και επιβίωση των νεφροπαθών και των πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Ιούνιο του 2022 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Αρχών ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.