- News
Διαμαρτυρία για τη δημιουργία εκπαιδευτικών με αναπηρία δύο ταχυτήτων

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας με την οποία γίνεται σαφές ότι οι θετικές ρυθμίσεις του άρθρου 17 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 5128/2024 (ΦΕΚ A` 118/30.07.2024) για τις αποσπάσεις, ισχύουν μόνο για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν τέκνο ή σύζυγο με αναπηρία.

Τίτλος της εγκυκλίου που επισυνάπτεται: «Ενημέρωση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το διδακτικό έτος 2024-2025».

 Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με την εγκύκλιο και ζητά οι θετικές αυτές διατάξεις να έχουν αναδρομική ισχύ, καθώς αποτελεί διάκριση και προβλέπει εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων, που όμως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που επιφέρει η αναπηρία. Ήδη η ΕΣΑμεΑ έχει αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο ώστε να λυθεί αυτή η αδικία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς/ σύζυγοι κλπ. ατόμων με αναπηρία.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.