- Press releases
Επανάληψη αιτήματος στην ΕΤΑΔ για δωρεάν είσοδο ατόμων με αναπηρία στην πλαζ Βουλιαγμένης

Η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται με νέα επιστολή της προς την διευθύνουσα σύμβουλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Ηρώ Χατζηγεωργίου, σχετικά με τις διαμαρτυρίες ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μελών των οικογενειών τους που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία της «Διεκδικούμε Μαζί» και αφορούν στην είσοδό τους στην πλαζ Ακτή Βουλιαγμένης. Η επιστολή επισυνάπτεται.

Η ΕΣΑμεΑ ευχαριστεί την διευθύνουσα σύμβουλο για την άμεση απάντηση στην πρώτη επιστολή της τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες της ΕΤΑΔ σχετικά με την ελεύθερη είσοδο των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρία 67% και άνω και για ένα συνοδό τους, σε πολιτιστικούς χώρους όπως για παράδειγμα το Αχίλλειο Μουσείο της Κέρκυρας και σε χειμερινά θέρετρα όπως το Χιονοδρομικό του Παρνασσού. Ταυτόχρονα όμως τονίζει ότι καθώς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με την μακροχρόνια οικονομική, την υγειονομική και την πληθωριστική κρίση, που καθιστούν αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών, εάν ληφθούν υπόψη οι χαμηλές συντάξεις τους, τα πενιχρά επιδόματα αναπηρίας και το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, είναι επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε, την υποστήριξή τους.

Με βάση τα παραπάνω και καθώς η πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, δεν έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης διακοπών, η Ακτή Βουλιαγμένης αποτελεί διέξοδο της δύσκολης καθημερινότητάς τους στην Αττική.

Η ΕΣΑμεΑ επαναλαμβάνει το αίτημά της να διασφαλιστεί η δωρεάν είσοδος όλων των ατόμων με αναπηρία ή και χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και για ένα (1) συνοδό τους για την υπόλοιπη θερινή περίοδο, με την επίδειξη κάρτας αναπηρίας ή στην περίπτωση που δεν διαθέτουν κάρτα αναπηρίας, πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ.

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.