- Νέα
Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

19.01.2023 - Οριστικοί πίνακες κατάταξης για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους-ες 18-29 άνεργους-ες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση

Με την Νο 29/19.01.2023 Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ συγκροτήθηκαν οι οριστικοί Πίνακες επιτυχόντων και απορριφθέντων στο πλαίσιο της με Αρ.Πρωτ.:980/05.07.2022 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή ωφελούμενων του Υποέργου 1 «Υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης» της Πράξης «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με ΚΩΔ. MIS 5073491 στο Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», και κατόπιν της παρέλευσης της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων / εξέτασης αντιρρήσεων.

20.01.2023 - Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Μεταφορών αν δεν λυθεί το ζήτημα των διοδίων για τα άτομα με αναπηρία!

Οργισμένη επιστολή κοινοποίησε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι θα προβεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο στις 6 Φεβρουαρίου, εάν δεν διασφαλιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της νέας κάρτας, έως τα τέλη Μαρτίου.

Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών, ημερίδα στο Αγρίνιο 16.1.2023

Στο πλαίσιο της Δράσης «Δικτύωση αναπηρικού κινήματος με το κίνημα των καταναλωτών» (Πακέτο Εργασίας 1), που έχει ως στόχο την προώθηση των ειδικών αναγκών των καταναλωτών με αναπηρία μέσω της δικτύωσης του αναπηρικού κινήματος με το κίνημα καταναλωτών και την ενδυνάμωση των καταναλωτών με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Δικτύωσης, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 από τις 15:00 έως 21:00 σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγορά Αγρινίου (Σκαλτσοδήμου 9).

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα είχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, σχετικά με το πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για την επέκταση της αρχής της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης σε όλους τους τομείς της ζωής (δηλαδή και πέραν του τομέα της εργασίας/απασχόλησης), μέσω της θέσπισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Ικανοποίηση αιτημάτων του αναπηρικού κινήματος για τις αναπηρικές συντάξεις, ο αγώνας συνεχίζεται!

Δύο διευκρινιστικές εγκύκλιοι του άρθρου 26 του νόμου 4997/2022 σχετικά με τις αναπηρικές συντάξεις εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, που ικανοποιούν δύο πάγια αιτήματα της ΕΣΑμεΑ και του αναπηρικού κινήματος: Καταρχάς διορθώθηκε η αδικία και χιλιάδες ασφαλισμένοι των πρώην ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ (υπάρχει μεταβατική διάταξη, θα ισχύσει από 1/1/2024), μπορούν άμεσα να βγουν στη σύνταξη με ποσοστό αναπηρίας 50% και όχι 67%, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Θεσπίστηκε επίσης ενιαία ημερομηνία καταβολής σύνταξης αναπηρίας, από την πρώτη ημέρα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας.

Ο Δήμος Αθηναίων καταρτίζει ανέργους στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία - Παράταση στις αιτήσεις

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία για τη συμμετοχή ανέργων στη δράση «Κατάρτιση ανέργων στην εξυπηρέτηση-συνδιαλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις», στην οποία θα συνεργαστούν το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών με τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας - Open Social Net».

Διάδωσέ το
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.