- News
Συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνη για την απώλεια του Γεράσιμου Μαρκέτου

Με βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε για τον ξαφνικό θάνατο μετά από σύντομη ασθένεια του αγωνιστή Γεράσιμου Μαρκέτου. Ο Γεράσιμος Μαρκέτος, βαθιά δημοκράτης, συνειδητοποιημένος αγωνιστής του κινήματος των τυφλών και του αναπηρικού κινήματος της χώρας, έφυγε ξαφνικά την Τρίτη 23 Ιουλίου. Ο Γεράσιμος Μαρκέτος υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και εντιμότητας τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ) ως πρόεδρός του το 1980 και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) ως πρόεδρός του για 5 χρόνια.

Υπήρξε πάντοτε αιρετός σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια της ΕΣΑμεΑ από από το 1ο τον Δεκέμβριο του 1990 μέχρι το 2013 (8ο). Ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του κινήματος των τυφλών και του αναπηρικού κινήματος. Πετυχημένος οικογενειάρχης ο αγαπημένος μας Μάκης θα μας λείψει. Στη σύζυγό του, στον γιο του, σε όλη την οικογένειά του, στο κίνημα των τυφλών, βαθιά συλλυπητήρια.

Αγαπημένε φίλε Μάκη, καλό ταξίδι.

Ανακοίνωση ΠΣΤ

Το Δ.Σ. του ΠΣΤ εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συναισθήματά του για την ξαφνική απώλεια του Γεράσιμου Μαρκέτου.

Ο Μάκης έφυγε από κοντά μας εντελώς απροσδόκητα την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, μετά από σύντομη ασθένεια.

Είχε γεννηθεί το 1946 στην Αθήνα και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από μια συνεχή προσπάθεια προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ανέλιξης.

Από νωρίς βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων τυφλών για την βελτίωση των όρων εκπαίδευσης, εργασίας και μόρφωσης των τυφλών, μετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις πρωτοπόρες κινήσεις, συνειδητός αγωνιστής και στρατευμένος στις ιδέες του.

Υπηρέτησε πολλές φορές σε θέσεις ευθύνης στον Σύνδεσμο, ως Πρόεδρος του φορέα μας το 1980 και κατόπιν για μια πενταετία ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ.

Οι αρχές που τον διέκριναν πάντα και τον καθιέρωσαν ανάμεσά μας ήταν η συνέπεια, η εντιμότητα και οι αιτιολογημένες απόψεις του σε κρίσιμα προβλήματα του χώρου μας.

Η απουσία και το κενό που άφησε είναι σημαντικό.

 Η μνήμη σου θα μας ακολουθεί πάντα και θα μας προτρέπει σύντροφε και φίλε Γεράσιμε…

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.