Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Βίντεο: Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς

Ημερομηνία: 1 Ιανουαρίου 2009

 

Μέρος της ιστορίας του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, με την οποία ασχολείται η σειρά εκπομπών "ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ", αποτελεί η δημιουργία και η δράση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), του τριτοβάθμιου κοινωνικοσυνδικαλιστιικού φορέα του αναπηρικού κινήματος της χώρας.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος αναφέρονται στο ιστορικό της ίδρυσής της Συνοποσπονδίας, το 1989, και στο έργο της. Περιγράφονται οι προσπάθειες που προηγήθηκαν της ιδρυτικής πράξης, από τις οργανώσεις ατόμων με αναπηρία και από τις οικογενειές τους, επίσης τα πρόσωπα που τη στελέχωσαν και οι σκοποί της ΕΣΑμεΑ. Παρουσιάζονται οι δραστηριότητές του φορέα σε σχέση με την εκπροσώπηση των αναπήρων στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία, καθώς και η συμβολή του στην υπεράσπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας. Γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά στη σημασία της 3ης Δεκεμβρίου ως Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με ειδική μνεία στην 3η Δεκεμβρίου του 1982, όταν εγκρίθηκε για πρώτη φορά το δεκαετές παγκόσμιο πρόραμμα δράσης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρία, με αποτέλεσμα την καθιέρωσή της από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Σήμερα η ΕΣΑμεΑ κατέχει επίσημα τη θέση του κοινωνικού εταίρου σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα ΑμεΑ και αγωνίζεται για την προώθηση πολιτικών που συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

[Πηγή]

 

 

Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς (ΜΕΡΟΣ Α)

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis