Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Βίντεο: 1η Συνάντηση Κορυφής για την Αναπηρία στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2011

Η συνάντηση αυτή είχε οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, μαζί με τους Jerzy Buzek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Herman Van Rompuy, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία: την αντιπροσωπευτική οργάνωση των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη.

Η Συνάντηση Κορυφής αφορούσε στο πώς θα βελτιωθεί η ζωή των 80 εκατομμυρίων Ευρωπαίων με αναπηρία και πώς θα διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και η ελεύθερη διακίνηση (freedom of movement).

Ο κύριος στόχος της συνάντησης των προέδρων ήταν να διασφαλιστεί ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εργάζονται από κοινού για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που επικυρώθηκε το 2010. Αυτή είναι η πρώτη συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση και προωθεί την πλήρη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά με αναπηρία και των οικογενειών τους. Στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη είναι από τις ομάδες που πλήττονται χειρότερα από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας.

Ο José Manuel Barroso, τόνισε: «Η κρίση δεν πρέπει να μας αποτρέψει από την προώθηση της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Δεν θα υπάρξει καμία αναβολή στις νομοθετικές ρυθμίσεις εξαιτίας της κρίσης».

Ο κ. Βαρδακαστάνης από την πλευρά του, δήλωσε: «Σήμερα, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, η δέσμευση για σεβασμό και προώθηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία δεν είναι αρκετή. Ζητάμε την ταχεία και πρακτική εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης, μέσω της οποίας θα επέλθει η πραγματική αλλαγή στις ζωές των ατόμων με αναπηρία. Η Συνάντηση Κορυφής για την Αναπηρία είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους ηγέτες της ΕΕ να θέσουν σε εφαρμογή όλες τις απαραίτητες πολιτικές και μέτρα ώστε τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα να εργαστούν για την πραγματική προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος για την καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του αποκλεισμού και την προώθηση της ένταξης των 80 εκατομμυρίων Ευρωπαίων με αναπηρία που εργάζονται μαζί για περισσότερη ελευθερία, συμμετοχή, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα».

Συνάντηση Κορυφής για την Αναπηρία

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis