Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Βίντεο: Ρεπορτάζ από το 3ο Ευρωκοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία

Ημερομηνία: 5 Δεκεμβρίου 2012

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των αναπηρικών οργανώσεων ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο καλούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά και συμβουλευτικά όργανα της ΕΕ, τα κράτη μέλη της ΕΕ, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Βαρδακαστάνης υπογράμμισε ότι το 3ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία συνεδριάζει στις συνθήκες μιας από τις πιο άσχημες κρίσεις που έχει γνωρίσει η Ευρώπη, τη στιγμή που οι ηγέτες της δεν μπορούν να συμφωνήσουν με πιο τρόπο θα προστατέψουν τα άτομα με αναπηρία: «Σήμερα είμαστε εμείς, οι εκπρόσωποι των αναπηρικών οργανώσεων της Ευρώπης, που θα δείξουμε στους ηγέτες της ότι υπάρχει λύση: Και αυτή είναι περισσότερη Δημοκρατία! Περισσότερη Συμμετοχή! Είμαστε περισσότεροι από τα προηγούμενα 2 Ευρωκοινοβούλια ΑμεΑ, είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε στο σπίτι της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας! Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την προστασία μας από μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε καθόλου, είμαστε εδώ για να ακουστούμε. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες με αναπηρία, ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μας που ακόμα ζούνε σε ιδρύματα… Σήμερα θα συζητήσουμε με τους ευρωβουλευτές. Σήμερα θα ψηφήσουμε την στρατηγική μας για τα χρόνια που έρχονται. Σήμερα θα διεκδικήσουμε όλοι οι Νόμοι και οι Οδηγίες της ΕΕ να είναι πλήρως συμβατές με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία! Σήμερα θα απαιτήσουμε να μην δοθεί ούτε ένα σεντ από τα χρήματα της ΕΕ σε υπηρεσίες ή αγαθά που δεν είναι πλήρως προσβάσιμα!»

 Μια προσβάσιμη Ευρώπη σε καιρούς κρίσης

 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis