Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Βουλή

Αθήνα: 25/11/2020

ΠΡΟΣ:
κ. Ι. Βρούτση, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- κ. Χρ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών
- Γραφείο Υφυπουργού για τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θ. Σκυλακάκη
- Γραφείο Γ. Γ. Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χ. Τριαντόπουλου
- Γραφείο Γ. Γ. Γραφείο Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά
- Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δ. Μιχαηλίδου
- Γραφείο Γ.Γ. Κοιν. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη
- Βουλευτές της χώρας
- Οργανώσεις Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


Επείγουσες προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο σχέδιο νόμου: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν εκφράζει τη διαμαρτυρία της γιατί στη ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί σε τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή και αφορά στην προσαύξηση στο διπλάσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχουν συμπεριληφθεί ανάλογα ευνοϊκά μέτρα για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Στην υπ' αριθ. πρωτ. 1505 επιστολή που είχαμε αποστείλει στις 13.11.2020 στον Πρωθυπουργό της χώρας, την οποία σας επισυνάπτουμε, είχαμε τονίσει τον πολλαπλάσιο αντίκτυπο που έχουν οι συνέπειες της κρίσης της πανδημίας του COVID 19 στην απασχόληση και τη σταθερότητα του εισοδήματος των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και τον καθοριστικό παράγοντα των πάσης φύσεως οικονομικών κινήτρων που δίνονται στα άτομα με αναπηρία.
Ως εκ τούτου, σας καλούμε έστω και τώρα που ψηφίζεται η εν λόγω τροπολογία, να συμπεριληφθεί σε αυτήν, ανάλογη πρόβλεψη για το διπλασιασμό των επιδομάτων που δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και για τον διπλασιασμό της σύνταξης των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, δεν έτυχαν καμίας συγκεκριμένης οικονομικής στήριξης.
Επιπρόσθετα, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη θετική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί σε τροπολογία στο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή και αφορά στην παράταση της θητείας του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία λήγει το Φεβρουάριο του 2021, καθώς επίσης και των Διοικητικών Συμβουλίων και των Ελεγκτικών Επιτροπών των δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων μελών της Ε.Σ.Α.μεΑ. έως τις 30.04.2021, αλλά κρίνουμε απαραίτητη την αλλαγή αυτής της ημερομηνίας, τουλάχιστον έως τις 31.07.2021, διότι θεωρούμε ότι δεν θα καταστεί εφικτή η διενέργεια του Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΕΣΑμεΑ έως τέλη Απριλίου, εφόσον για τη διεξαγωγή του θα πρέπει να μετακινηθούν 700 σύνεδροι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις μέσα στη περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας για να λάβουν μέρος στο συνέδριο.
Κύριε Υπουργέ,
Αναμένοντας τις ενέργειές σας προς θετική κατεύθυνση,

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Βουλή » Επείγουσες προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο σχέδιο νόμου: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis