Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 21/07/2017

ΠΡΟΣ:
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΥΠΑ)
Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης
Υπόψη κας Λ. Δελούκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κ. Χρ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
- κα Ζ. Γερουλάνου, Πρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ
- κ. Στ. Ζαχαριάδη, ενδιαφερόμενο


Θέματα μεταφοράς ατόμων με προβλήματα όρασης και σκύλων-οδηγών όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς


Με αφορμή σχετική καταγγελία που έλαβε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ και τον κ. Στ. Ζαχαριάδη σχετικά με την άρνηση μεταφοράς αυτού, της συζύγου του, του 16 μηνών τέκνου τους και των δύο σκύλων-οδηγών τους με πτήση της εταιρείας AEGEAN (περίπτωση για την οποία όπως γνωρίζουμε έχετε ενημερωθεί ήδη από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ), και βασιζόμενοι στην καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί κατά το παρελθόν μεταξύ των φορέων μας επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή μας να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Α) η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί την άρνηση μεταφοράς της παραπάνω οικογενείας και των σκύλων- οδηγών κατάφωρη παραβίαση τόσο του Κανονισμού ΕΚ 1107/2006 σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, όσο και του Ν.4074/2012 «Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» και αυτού του ίδιου του Συντάγματος της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν προ ενός έτους η εταιρεία AEGEAN είχε αποδεχθεί και υλοποιήσει χωρίς πρόβλημα παρόμοια μεταφορά της οικογένειας τρεις φορές χωρίς επίκληση λόγων ασφαλείας!
Για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση μεσολάβησή σας για την εξεύρεση λύσης στο παραπάνω θέμα το συντομότερο δυνατό ώστε η οικογένεια να μπορέσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι της έγκαιρα.
Β) Εξ όσων γνωρίζουμε, ούτε οι Κανονισμοί της ΙΑΤΑ ούτε οι Οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που έχουν αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα θέτουν προϋποθέσεις εξυπηρέτησης παρόμοιες με αυτές που επικαλείται η εταιρεία, πολύ δε περισσότερο η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Φοβούμενοι πως παρόμοια προβλήματα αυθαίρετης ερμηνείας των κανονισμών θα ανακύψουν και στο μέλλον εάν δεν μεθοδευθεί εκ των προτέρων η αντιμετώπισή τους στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένη τη δρομολόγηση εκ νέου στενότερης συνεργασίας μας από κοινού με εκπροσώπους της AEGEAN καθώς και του Κέντρου ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ για την οριστική αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων.
Προς τούτο θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά για τον προσδιορισμό ακριβούς ημερομηνίας.
Είμαστε εκ των προτέρων βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΛΥΜΒΑΙΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Θέματα μεταφοράς ατόμων με προβλήματα όρασης και σκύλων-οδηγών όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis