Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Λοιπά

Αθήνα: 21/07/2017

ΠΡΟΣ:
AEGEAN AIR, Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
Υπόψη κας Μαρίας Πετμεζά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κ. Χρ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
- κ. Χρ. Βεναρδάκη, Υπουργό Επικρατείας
- κ. Αντ.Παπαδεράκη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
- κα Λίλιαν Δελούκα, Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
- κα Ζ.Γερουλάνου, Πρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ
- κ. Στ. Ζαχαριάδη, ενδιαφερόμενο


Διαμαρτυρία για την άρνηση μεταφοράς οικογένειας ατόμων με προβλήματα όρασης με πτήση της AEGEAN


Σε συνέχεια καταγγελίας, που έλαβε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)- η οποία αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους στη χώρα και μέλος του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Φόρουμ (European Disability Forum)- από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ και τον κ. Στ. Ζαχαριάδη σχετικά με την άρνηση μεταφοράς αυτού, της συζύγου του, του 16 μηνών τέκνου τους και των δύο σκύλων-οδηγών τους με πτήση της εταιρείας σας, με την παρούσα επιστολή μας διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη απαράδεκτη συμπεριφορά της εταιρείας σας.

Θεωρούμε ότι η άρνηση μεταφοράς της παραπάνω οικογενείας και των σκύλων-οδηγών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού ΕΚ 1107/2006 σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς, όσο και του Ν.4074/2012 «Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» και αυτού του ίδιου του Συντάγματος της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν προ ενός έτους η εταιρεία σας είχε αποδεχθεί και υλοποιήσει χωρίς πρόβλημα παρόμοια μεταφορά της οικογένειας τρεις φορές χωρίς επίκληση λόγων ασφαλείας ή παράβασης των ισχυόντων ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών ασφαλείας!
Οφείλουμε να τονίσουμε, δε, ότι ούτε οι Κανονισμοί της ΙΑΤΑ ούτε οι Οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θέτουν προϋποθέσεις εξυπηρέτησης παρόμοιες με αυτές που επικαλείστε, πολύ δε περισσότερο η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε ότι η αβάσιμη άρνηση της εταιρείας σας να μεταφέρει την προαναφερθείσα οικογένεια με τους δύο σκύλους οδηγούς παραπέμπει σε αναχρονιστικές αντιλήψεις και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές παρελθουσών δεκαετιών, που καθόλου δε συνάδουν με το σύγχρονο πρόσωπο που η εταιρεία σας προβάλει στα ΜΜΕ και το καταναλωτικό κοινό, αλλά ούτε βέβαια και με αυτό μιας σύγχρονης και βραβευμένης πρόσφατα για πολλοστή φορά ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας.
Τα άτομα με αναπηρίες είναι πολίτες και καταναλωτές με ίσα δικαιώματα, οι δε σκύλοι οδηγοί ουδεμία σχέση έχουν με τα κατοικίδια συντροφιάς!
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί την άμεση εξεύρεση λύσης για την έγκαιρη μεταφορά της παραπάνω οικογενείας χωρίς πρόσθετο κόστος για κανένα μέλος της με βάση την εθνική και διεθνή νομοθεσία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επιφυλασσόμενη να προωθήσει το θέμα τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι την οριστική και καθολική διευθέτησή του.
Επιθυμούμε δε την πραγματοποίηση συνάντησης εκπροσώπων των φορέων μας από κοινού με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Κέντρο ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ για την οριστική αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΛΥΜΒΑΙΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Λοιπά » Διαμαρτυρία για την άρνηση μεταφοράς οικογένειας ατόμων με προβλήματα όρασης με πτήση της AEGEAN
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis