Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εσωτερικών

Αθήνα: 28/12/2016

ΠΡΟΣ:
• Π. Σκουρλέτη, Υπουργό Εσωτερικών
• Ε. Αχτσιόγλου, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Θ. Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκης
- κ. Κ. Ν. Πουλάκη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών
- κ. Δ. Καρέλλα, Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας
- κ. Κ. Αγοραστό, Πρόεδρο ΕΝ.Π.Ε
- κ. Γ. Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ
- ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.ΑΠ
- Φορείς-μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ


Αίτημα για άμεση τροποποίηση της Υ.Α. Αριθμ. Π2β/Γ.Π.οικ.14957 η οποία αφορά στη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Κύριε/Κυρία Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε εκ νέου να εκφράσουμε την ανησυχία και την αγωνία μας για την πιθανότητα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αναπηρία καθώς και οι οικογένειές τους, να στερηθούν των υπηρεσιών που τους παρέχονται από τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Όπως εκτενώς αναφέρεται στην με αριθμ. Πρωτ. 3702/21.12.2016 επιστολή της ΚΕΔΕ, η ερμηνεία του άρθρου 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 οδηγεί στην ανάκληση αδειών σε αρκετά ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ παράλληλα τα υποχρεώνει σε μείωση της δυναμικότητάς τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει αυτός ο βίαιος και απότομος αποκλεισμός τόσο στα ίδια τα άτομα όσο και στις οικογένειες τους.
Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελούν το μοναδικό δημόσιο πρωτοβάθμιο φορέα παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και στην κοινωνική τους ένταξη.
Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και αποδεχόμενη ότι ο υφιστάμενος αριθμός τους είναι εξαιρετικά δυσανάλογος με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε κάθε Δήμο ενώ παράλληλα είχε ανακοινώσει ότι είχε εντοπίσει εθνικούς πόρους για την ενίσχυση της λειτουργίας τους.
Κύριε/Κυρία Υπουργέ,
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία και την πολιτική σας βούληση να στηρίξετε τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους ζητάμε:
• να δοθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να ώστε να μην γίνει καμμιά ανάκληση άδειας ή/και μείωση δυναμικότητας κανενός ΚΔΑΠ ΜΕΑ τουλάχιστον έως το 2017-2018 και
• να τροποποιηθεί το Άρθρο 1 της Υπ. Απόφασης Π2β/Γ.Π.οικ.14957 το οποίο αναφέρεται στη δυναμικότητα των φορέων
Επιπλέον, και σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 1866/13.12.2016 επιστολή μας, ζητάμε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τα αρμόδια Υπουργεία, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών & Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αξιοποιώντας την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από την 15ετή συνεχή λειτουργία τους.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Δ.Μ.Η.Δ. (πρώην ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ.) » Αίτημα για άμεση τροποποίηση της Υ.Α. Αριθμ. Π2β/Γ.Π.οικ.14957 η οποία αφορά στη λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis