Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 15/10/2014

ΠΡΟΣ:
- κ. Ι. Βρούτση, Υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
- κ. Ολ. Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου
-Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη
-Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη
-κ. Αν. Λιάσκο Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού
-κ. Ι. Πυργιώτη Γεν. Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων
-Γεν. Γραμματέα ΕΟΤ
-Διοικητή ΟΑΕΔ. κ. Θ. Αμπατζόγλου
-Διοικητή ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλο
-Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.


""Αποκαταστήστε την αδικία που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι αναπηρίας και εν γένει οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι δεν δικαιούνται εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού" "


Κύριοι Υπουργοί,

Μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, η οποία εφάρμοζε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για όλους τους ασφαλισμένους που κατέβαλαν εισφορές υπέρ αυτής, δημιουργήθηκε ένα καθεστώς άνισης μεταχείρισης για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι αναπηρίας, οι οποίοι τα τελευταία τρία έτη είναι ο μόνοι που δεν έχουν το δικαίωμα ένταξής τους στα ισχύοντα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού όπως εφαρμόζονται από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.

Οι συνταξιούχοι του δημοσίου, του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ όπως και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτασφάλισης στο ΙΚΑ, καθώς και δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων εντάσσονται στο Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δικαιούνται εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΓΑ και οι συνταξιούχοι του ταμείου Νομικών συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ταμείου τους, ενώ ανάλογα προγράμματα εφαρμόζονται για εργαζόμενους και ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων από τον ΟΑΕΔ.

Οι μόνοι που τα τελευταία τρία χρόνια δεν μπορούν να απολαύσουν το δικαίωμα ολιγοήμερων διακοπών με την υποστήριξη της Πολιτείας είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι γήρατος οι οποίοι για λόγους αναπηρίας έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις του ν. 612/776 και οι συνταξιούχοι αναπηρίας οι οποίοι κατά κανόνα λαμβάνουν πενιχρές συντάξεις.

Γι' αυτούς τους συνταξιούχους του μεγαλύτερου συνταξιοδοτικού φορέα της χώρας στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόσφατες μνημονιακές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους με το ν. 4111/2013 (πράξη νομοθετικού περιεχομένου κύρωσης του ν. 4093/2012) η Πολιτεία δεν έχει προνοήσει την ένταξή τους σε κανένα από τα ισχύοντα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

Κύριοι Υπουργοί,

Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα με την εξεύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ένταξη των συνταξιούχων αναπηρίας του ΙΚΑ και των γονέων συνταξιούχων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, είτε στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που εφαρμόζονται από τον ΟΑΕΔ είτε στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που εφαρμόζονται από τον ΕΟΤ.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την τελευταία τριετία δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ εκείνων των πολιτών της χώρας που ανήκουν σε μία από τις πιο αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι συνταξιούχοι αναπηρίας του ΙΚΑ, οι οποίοι έχασαν και την τελευταία κοινωνική παροχή που τους έδινε μια μικρή έστω απόλαυση όπως αυτή των θερινών διακοπών.

Σε αναμονή των ενεργειών σας προς θετική κατεύθυνση και της άμεσης ενημέρωσής μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » ""Αποκαταστήστε την αδικία που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι αναπηρίας και εν γένει οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι δεν δικαιούνται εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis