Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 15/07/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Α. Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου
- Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου
- κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
- κ. Ρ. Σπυρόπουλο, Γεν. Γραμματέα Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων
- Πρόεδρο και Μέλη Υποεπιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία
- κ. Η. Κικίλια, Διοικητή Ο.Α.Ε.Δ.
- Φορείς - Μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ. και Φορείς - Μέλη αυτών Πανελλαδικά


Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των Δ.Σ. των Φορέων - Μελών της έξω από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) την Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 και ώρα 11:00. Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν τη λήψη συγκεκριμένων και διακριτών μέτρων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους


Κύριε Υπουργέ,

Εννέα μήνες έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων σας στη θέση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και δεν έχετε ακόμα ανταποκριθεί στο επανειλημμένο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσει αναλυτικά τα εργασιακά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

 

Έως και σήμερα κατανοούσαμε ότι το ζήτημα του ασφαλιστικού ήταν πρωτεύον στην ατζέντα σας, αν και θα έπρεπε να είχατε συναντηθεί μαζί μας και για αυτό το μείζον ζήτημα. Το ζήτημα όμως αυτό ολοκληρώθηκε και τη σκυτάλη πλέον παίρνουν τα εργασιακά ζητήματα, τα οποία αξίζει να επισημάνουμε ότι πάντοτε αποτελούσαν για τη Συνομοσπονδία ζητήματα εξαιρετικής προτεραιότητας, εφόσον η ανεργία στο χώρο των ατόμων με αναπηρία αποτελεί μια δεινή κατάσταση διαχρονικά.

Κύριε Υπουργέ,

Η ανεργία είναι η πιο σκληρή μορφή κοινωνικής αναπηρίας!

Σήμερα όμως, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, η λήψη μέτρων για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η καταπολέμηση της ανεργίας τους, η προώθηση της απασχόλησής τους και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. είναι τα εξής:

 Άμεση θέσπιση ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού Νόμου αποκλειστικά και μόνο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία
Οι θετικές δηλώσεις σας, αλλά και η δέσμευση στο Κυβερνητικό σας Πρόγραμμα , για την αναγκαιότητα θέσπισης ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού νόμου αποκλειστικά και μόνο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ., είναι άνευ αντικρίσματος. Ένας τέτοιος νόμος, ο οποίος θα μπορούσε να άρει τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στον τομέα της απασχόλησης, δυστυχώς δεν έχει καν ξεκινήσει να συζητείται.

 Άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων των τελευταίων προκηρύξεων (έτους 2008) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του ν. 2643/1998
Τα αποτελέσματα των τελευταίων προκηρύξεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα του ν. 2643/1998 του έτους 2008 αναμένονται ακόμα. Η ανεργία των ατόμων με αναπηρία λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, εφόσον ο ν. 2643/98 βρίσκεται σε χειμερία νάρκη πολύ πριν εκδηλωθούν τα σημάδια της δεινής και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Επιπρόσθετα, η απαράδεκτη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων προκηρύξεων του ν. 2643/1998 επιβεβαιώνει περίτρανα, για ακόμη μια φορά, ότι οι αγκυλώσεις των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι τραγικές ελλείψεις έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού για την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, που επί σειρά ετών ταλαιπωρούν τα άτομα με αναπηρία, δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί, ενώ παράλληλα καθιστά επιτακτική την ανάγκη θέσπισης ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού νόμου αποκλειστικά και μόνο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία.

 Άμεση υλοποίηση νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων Νέων Θέσεων Εργασίας για τα άτομα με αναπηρία από τον Ο.Α.Ε.Δ
Παρατηρείται παντελής απουσία λήψης θετικών μέτρων δράσης για την προώθηση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και ως εκ τούτου για την οικονομική στήριξη αυτών και των οικογενειών τους, την οποία χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Αναμένουμε μήνες τώρα την εκπόνηση νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων Νέων Θέσεων Εργασίας από τον Ο.Α.Ε.Δ., τα οποία δύνανται να δώσουν σημαντική οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά των ατόμων με αναπηρία που λόγω της κρίσης ήδη πλήττονται βαθειά από τη φτώχεια.

 Διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ατόμων με αναπηρία που απασχολούνται μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. στις Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας
Λόγω των ριζικών αλλαγών που θα λάβουν χώρα στην αυτοδιοίκηση και στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση μέσω της εφαρμογής του Σχεδίου «Καλλικράτης», τα άτομα με αναπηρία που έχουν προσληφθεί πρόσφατα μέσω των επιδοτούμενων Προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. στις Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας είναι αβέβαια για το μέλλον της εργασίας τους. Το εργασιακό καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας εκατοντάδων ατόμων με αναπηρία εντείνεται ακόμη περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις πρόσφατες εργασιακές ρυθμίσεις που εντάχθηκαν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν συμπεριλήφθηκε για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους κανένα απολύτως μέτρο προστασίας από το βάρβαρο καθεστώς των απολύσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, με οριζόντιες πολιτικές και στοχευμένα μέτρα είναι πολιτική ευθύνη δική σας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σας.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. εκφραστής της αγωνίας όλων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Στις 20 Ιουλίου 2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 η Συνομοσπονδία διοργανώνει Παράσταση Διαμαρτυρίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Οργανώσεων Φορέων - Μελών της έξω από το Υπουργείο σας (Σταδίου 29), διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση όλων των προαναφερθέντων αιτημάτων της.

Ζητούμε έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να ορίσετε άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. προκειμένου να θέσει αναλυτικά υπόψη σας τα προαναφερθέντα αιτήματα της πληθυσμιακής ομάδας που εκπροσωπεί.


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Χρ. Νάστας

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των Δ.Σ. των Φορέων - Μελών της έξω από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) την Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 και ώρα 11:00. Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν τη λήψη συγκεκριμένων και διακριτών μέτρων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis