Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 09/03/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Αν. Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού Κου Γ. Παπανδρέου
-κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
-κ. Ρ. Σπυρόπουλο, Γεν. Γραμματέα Εργασίας
-Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
-Διοικητή Ο.Α.Ε.Δ.
-Φορείς – Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.


Εδώ και τώρα ζητείται λύση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Προκήρυξης του Ν. 2643/98 του έτους 2008


Κύριε Υπουργέ,

Οι θετικές δηλώσεις σας για την αναγκαιότητα ενός νέου αποκλειστικού και αποτελεσματικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία ανατρέπονται και ακυρώνονται με την απάντησή που δώσατε στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Κας Κατερίνας Φαρμάκη για την καθυστέρηση στις προσλήψεις των ειδικών κατηγοριών της προκήρυξης του έτους 2008 του Ν. 2643.

Είναι αδιανόητο και εξωφρενικό τα αποτελέσματα της προκήρυξης του 2008 να ανακοινωθούν, σύμφωνα με την απάντηση που λάβατε από τον αρμόδιο για τις προσλήψεις του Ο.Α.Ε.Δ., το έτος 2011, τη στιγμή που οι διαδικασίες για την προσωρινή τοποθέτηση των δικαιούχων βρίσκονται ήδη στο τελικό τους στάδιο. Το ξεπέρασμα των αγκυλώσεων και των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών κρατικοδίαιτων υπηρεσιών που επί χρόνια ταλαιπωρούν και απαξιώνουν τα άτομα με αναπηρία είναι πολιτική ευθύνη δική σας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σας. Την ώρα που οικονομική ύφεση βαθαίνει, την ώρα που η κρίση αυτή πλήττει πρώτα και κύρια την ασθενέστερη εισοδηματική τάξη της ελληνικής κοινωνίας, χαμηλότερα εισοδηματικές τάξεις της κοινωνίας, αυτή την ώρα καλείστε να δώσετε εντολές για κατεπείγουσες και υπεύθυνες λύσεις.

Άλλωστε η Ε.Σ.ΑμεΑ έχει, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας, ζητήσει να συναντηθεί μαζί σας για να συζητήσει την άμεση επίλυση των χρόνιων διαδικαστικών προβλημάτων του Νόμου 2643/98, και να θέσει τις πάγιες και αναλλοίωτες θέσεις της για το σχεδιασμό ενός νέου αποκλειστικού και αποτελεσματικού Νόμου για την προστασία της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία.

Όμως αντί της συνάντησης αυτής, πληροφορούμαστε από εσάς τον ίδιο την ατέρμονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της προκήρυξης του 2008.

Κύριε Υπουργέ,

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί παρά να ανατραπεί με δικές σας ριζοσπαστικές ενέργειες. Η υπομονή των ατόμων με αναπηρία έχει ήδη εξαντληθεί. Προχωρήστε τώρα σε ουσιαστικές και έμπρακτες αλλαγές για να ανατρέψετε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία που τους καταδικάζει να ζουν στη φτώχεια και να βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αναμένουμε από μέρους σας τον άμεσο ορισμό συνάντησης σας με τους εκπροσώπου της Ε.Σ.ΑμεΑ.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Εδώ και τώρα ζητείται λύση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Προκήρυξης του Ν. 2643/98 του έτους 2008
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis