Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Εργασίας

Αθήνα: 23/12/2020

ΠΡΟΣ:
κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- Γραφείο Υπουργού Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
- Γραφείο Υφυπουργού για τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θ. Σκυλακάκη
- Γραφείο Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση
- Γραφείο Γ.Γ. Κοιν. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη
- Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
- Πρόεδρο και Μέλη Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων
του Ανθρώπου της Βουλής
- Οργανώσεις Μέλη ΕΣΑμεΑ


Ζητείται η μετατροπή των συμβάσεων του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.


Κυρία Υφυπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) που αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, με το παρόν θέτει υπόψη σας ένα ζήτημα που αποτελεί πλέον χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει το σύνολο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σχετικά με τη στελέχωσή τους με έκτακτο και επικουρικό προσωπικό, το οποίο προσλαμβάνεται σε αυτά, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Όπως είναι γνωστό, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ολόκληρης της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία επιδεινώνονται εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτά.
Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4722/2020 οι συμβάσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού σε προνοιακούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, παρατάθηκαν έως και την 31η.3.2021.
Η εξάμηνη παράταση των συμβάσεων έκτακτου προσωπικού που λήφθηκε, θεωρούμε πως δεν είναι επαρκής για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων και η διακοπή της θητείας του έκτακτου προσωπικού, σε συνδυασμό με τη λήξη της θητείας του επικουρικού προσωπικού, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποστελέχωση και απαξίωση των συγκεκριμένων δομών.
Κυρία Υφυπουργέ,
Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να δοθεί ετήσια παράταση από 01.04.2021 έως 31.03.2022 στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού σε προνοιακούς φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, ώστε να συνεχίσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να παρέχουν τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τους στα άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις που περιθάλπονται σε αυτά.
Επίσης σας ζητούμε τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου, σε αορίστου χρόνου, τόσο για το έκτακτο όσο και για το επικουρικό προσωπικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Κέντρων.
Πιστεύοντας πως θα ανταποκριθείτε θετικά στο προαναφερόμενο ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Αναμένοντας τις ενέργειές σας προς θετική κατεύθυνση.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Ε.Κ.Α. » Ζητείται η μετατροπή των συμβάσεων του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές Κοινωνικής Πρόνοιας, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis