Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Παιδείας

Αθήνα: 20/10/2009

ΠΡΟΣ:
κ. Α. Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού, Κου Γεώργιου Παπανδρέου
- κ. Π. Χριστοφιλοπούλου, Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- κ. Γ. Πανάρετου Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- Φορείς – Μέλη της Ε.Σ.Α.μεΑ.


Έντονη Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας


Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για την ανακοίνωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τμήματος Πληροφορικής (αρ. πρωτ. 6/2202/24.09.09) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα δεχθεί άτομα της κατηγορίας εισαγωγής με το 5 % (ΑΜΕΑ), που πάσχουν από τις παρακάτω παθήσεις: Α. Τυφλοί Β. Άτομα με κινητικά προβλήματα (χρήση αναπηρικού αμαξιδίου)».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητεί τη προσωπική σας παρέμβαση ώστε να ανακαλεστεί από τους αρμοδίους η ανωτέρω ανακοίνωση η οποία είναι άκρως προσβλητική και απαράδεκτη και δε συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας, την κείμενη νομοθεσία καθώς και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Επισημαίνεται ότι στην ανακοίνωση αυτή δεν αναφέρονται οι λόγοι με τους οποίους τεκμηριώνεται ο αποκλεισμός των αναφερόμενων κατηγοριών αναπηρίας σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 2 του Ν.3794/4.09.09. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή είναι σκληρή, πέρα από κάθε έννοια δικαίου και παραπέμπει σε εποχές στιγματισμού και προκατάληψης για την αναπηρία.

Με αφορμή τη σκληρής αυτή απόφαση, σας τονίζουμε ότι οι περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί στο άρθρο 35 παρ. 2 του Ν.3794/4.09.09, για τη φοίτηση των ατόμων με σοβαρές χρόνιες παθήσεις - σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση - αποτελούν αναχρονιστική αντίληψη και διακριτική μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία. Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε τη διατύπωση αυτή - με επικείμενη τροπολογία του άρθρου αυτού - ώστε να μην αποτελεί πλέον παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία .

Με τη βεβαιότητα ότι στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικού σας έργου θα πράξετε τις ανάλογες ενέργειες ώστε να ανακαλεστεί η σκληρή αυτή απόφαση του συγκεκριμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση όλων των κατηγοριών αναπηρίας στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα διακριτικής μεταχείρισης στο μέλλον.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. » Έντονη Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό ατόμων με αναπηρία από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis