Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Περιβάλλοντος

Αθήνα: 15/04/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Τ. Μπιρμπίλη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου
-Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κου Θ. Πάγκαλου
-κ. Θ. Μωραϊτη, Υφυπουργό ΠΕΚΑ
-κ. Γ. Μανιάτη, Υφυπουργό ΠΕΚΑ
-κ. Αν. Ανδρεόπουλο, Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ
-κ. Μ. Καλτσά, Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος
-Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
-Υποεπιτροπή για τα θέματα ατόμων με αναπηρία, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής
-Φορείς - Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.


Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους απαιτούν την ένταξη κοινωνικών κριτηρίων στη ρύθμιση που αφορά στην επιβολή προστίμων για τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων


Κυρία Υπουργέ,

Τα άτομα με αναπηρία ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ικανοποίηση του αιτήματος που ετέθη από την Ε.Σ.ΑμεΑ και αφορούσε στην ένταξη κοινωνικών κριτηρίων στο μέτρο της επιβολής προστίμων για τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Ακόμη όμως και στην παρουσίαση του νομοσχεδίου «Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου της Βουλής δεν αναφέρατε έστω και την πρόθεση σας να εντάξετε κοινωνικά κριτήρια στη ρύθμιση που αφορά στην επιβολή προστίμων για τους ημιυπαίθριους χώρους, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αγανάκτηση στο χώρο των ατόμων με αναπηρία.

Πραγματικά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την έλλειψη κοινωνικών κριτηρίων από ένα μέτρο, το οποίο
θα αποτελέσει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους που ούτως ει άλλως οδηγούνται μέρα με την ημέρα στην οικονομική εξαθλίωση.

Κυρία Υπουργέ,

Αυτή την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική περίοδο τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους πλήττονται με τον πιο σκληρό τρόπο. Σηκώνουν το βάρος μιας οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Συμμετέχουν το ίδιο στην περικοπή του μισθού τους παρ’ όλο που κατά κανόνα ανήκουν στην τάξη των χαμηλόμισθων. Οι έμμεσοι φόροι πρώτα και κύρια πλήττουν τις πιο χαμηλά εισοδηματικές τάξεις, στις οποίες βάσει διεθνών και ευρωπαϊκών μελετών την πρώτη θέση κατέχουν τα άτομα με αναπηρία. Η ανεργία και οι δυσμενείς επιπτώσεις της πλήττουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τα άτομα με αναπηρία.

Εάν κατανοήσετε ότι τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν διαχρονικά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είμαστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσετε στην έκπτωση της τάξης του 50% επί των προστίμων για την διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να πράξετε από τη θέση που κατέχετε για μια κοινωνική ομάδα που δοκιμάζεται καθημερινά σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Κυρία Υπουργέ,

Αναμένουμε με δική σας πρωτοβουλία να οριστεί άμεσα μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ε.Σ.ΑμεΑ., οι οποίοι πασχίζουν να σας συναντήσουν από την ανάληψη των καθηκόντων σας. Εννοείται ότι η συνάντηση αυτή πρέπει να λάβει χώρα πριν τη συζήτηση της υπό συζήτησης ρύθμισης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου της Βουλής.

Αυτό το μέτρο δεν μπορεί να καταστεί κοινωνικό οπουδήποτε και εάν διατεθούν τα έσοδά του εάν πλήξει την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα της χώρας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

 

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Ε.Κ.Α. » Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους απαιτούν την ένταξη κοινωνικών κριτηρίων στη ρύθμιση που αφορά στην επιβολή προστίμων για τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis