Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Περιβάλλοντος

Αθήνα: 25/08/2022

ΠΡΟΣ:
κ. Κ. Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού
- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη
- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου
- Γραφείο Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Αμυρά
- Γραφείο Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΥΠΕΝ κ. Α. Σδούκου
- Γραφείο Υπουργού Εργασίας, κ. Κ. Χατζηδάκη
- Γραφείο Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δ. Μιχαηλίδου
- Γραφείο Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη
- Γραφείο Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα
- Γραφείο Αν. Υπουργού Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη
- Πρόεδρο και Μέλη Ελληνικού Κοινοβουλίου
- Οργανώσεις - Μέλη ΕΣΑμεΑ


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των φορέων κοινωνικής φροντίδας και των οργανώσεων των ΑμεΑ – Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος!


Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία όπως γνωρίζετε, αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν, παράλληλα με την μακροχρόνια οικονομική κρίση, τις συνεχιζόμενες διακρίσεις, την κρίση της πανδημίας, και ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., η οποία καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν σε μόνιμη βάση το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους.
Λόγω αυτού του γεγονότος, είναι απαράδεκτο που δεν έχει ληφθεί ακόμη διακριτή μέριμνα στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα. Πολλοί εξ αυτών κάνουν χρήση ενεργοβόρων συσκευών ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε θέρμανση, ψύξη κ.λ.π.
Ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραμείνουν απροστάτευτοι από την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια οι φορείς κοινωνικής φροντίδας καθώς και οι κοινωνικοί φορείς, από τα Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ μέχρι την ΕΣΑμεΑ και τις οργανώσεις μέλη της.
Δηλώνουμε ότι αστοχήσατε για μια ακόμη φορά κύριε υπουργέ, καθώς στις τελευταίες εξαγγελίες σχετικά με την επιδότηση της ενέργειας δεν προβλέψατε το παραμικρό για τα άτομα με αναπηρία και για τους παραπάνω φορείς, που στενάζουν από τις τεράστιες αυξήσεις και έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική λουκέτων! Διεκδικούμε η μέριμνα που θα ληφθεί να είναι ίση ή και μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μέριμνα που έχει αποφασισθεί σχετικά με τις επιχειρήσεις!
Αυτή η πολιτική οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και ατομική και συλλογική φτωχοποίηση τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους, τους αντιπροσωπευτικούς φορείς τους και τους φορείς κοινωνικής φροντίδας!
Οι οριζόντιες επιδοτήσεις κατάφεραν να αφήσουν εκτός τους πλέον ευάλωτους πολίτες αυτής της χώρας καθώς και όσους φροντίζουν για τους πλέον ευάλωτους! Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη επιδότησης των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων που στεγάζουν την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τις οργανώσεις μέλη της, τα κέντρα διημέρευσης που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.λ.π.
Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα και ζητά τον ορισμό άμεσης συνάντησης μαζί σας. Σε περίπτωση που δεν ληφθούν διακριτά μέτρα, το αναπηρικό κίνημα θα προβεί σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ στις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κύριε Υπουργέ,
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας,

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Π.Ε.Κ.Α. » Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των φορέων κοινωνικής φροντίδας και των οργανώσεων των ΑμεΑ – Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis