Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 09/04/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου Υπουργό Οικονομικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού Κου Γ. Παπανδρέου
- Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο
- κ. Φ. Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών
- κ. Η. Πλασκοβίτη, Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών
- κ. Γεωργακόπουλο, Γεν. Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων
- Πρόεδρο & Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
- Πρόεδρο & Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής Εμπορίου
- Πρόεδρο & Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
- Υποεπιτροπή για τα θέματα ατόμων με αναπηρία, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής
- Φορείς - Μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ.


Εξαίρεση του επιδόματος ανικανότητας των τυφλών, παραπληγικών- συνταξιούχων του Δημοσίου από την παρ. 2 του άρθρου 1 του 3833/2010


Κύριε Υπουργέ,

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν με το σκληρότερο τρόπο τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάει η χώρα μας. Παρ' όλο, που η ευπαθής αυτή κοινωνική ομάδα αντιμετώπιζε και σε εύρωστες οικονομικά περιόδους τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καλείται αυτή τη στιγμή να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη της οικονομίας μας. Έως και οι εργαζόμενοι με αναπηρία του Δημοσίου Τομέα, που κατά κανόνα ανήκουν στους χαμηλόμισθους, αντιμετωπίζουν την περικοπή του μισθού τους.

Ειδικότερα, όμως, σκληρό, άδικο και αδιανόητο είναι το μέτρο της περικοπής του επιδόματος ανικανότητας των συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες όπως τύφλωση, παραπληγία – τετραπληγία, το οποίο αποτελεί συμπληρωματική παροχή που αποβλέπει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών που συνεπάγεται η αναπηρία τους.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση για την επιβολή αυτού του μέτρου, και ζήτησε να μην ισχύσει η περικοπή του επιδόματος ανικανότητας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες του Δημοσίου.

Δικαιολογημένα, και γνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας αναμέναμε στη σχετική τροπολογία του άρθρου 90 του Φορολογικού Νομοσχεδίου -η οποία αφορά στην εξαίρεση επιδομάτων ειδικών συνθηκών αστυνομικών υπαλλήλων, πυροσβεστών κ.λπ. από τις περικοπές της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 3833/2010/ΦΕΚ 40 Α΄/15-3-2010- ότι θα συμπεριλάβετε και το επίδομα ανικανότητας όπως ορίζεται από την παρ. 5 του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων τροποποιούμενου από την παρ. 2 ,3 του άρθρου 5 του Ν. 3408/2005/ΦΕΚ272 Α΄/4-11-2005.

Κύριε Υπουργέ,

Αδιαμφισβήτητα, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας δεν θα επιλυθεί από τους συνταξιούχους με αναπηρία, για τους οποίους η πολιτεία μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τα ελάχιστα. Το επίδομα αυτό χορηγείται για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες που δημιουργούνται από την αναπηρία και τις οποίες η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ότι αδυνατεί να καλύψει.

Μνημονεύουμε και παλαιότερα στοιχεία Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το επίδομα αυτό χορηγείται σε μερικές εκατοντάδες.

Κύριε Υπουργέ,

Προσδοκούμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα διορθώσετε αυτή τη μέγιστη αδικία και θα εντάξετε στην προαναφερόμενη τροπολογία και το επίδομα ανικανότητας που λαμβάνουν οι τυφλοί, παραπληγικοί-τετραπληγικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Εξαίρεση του επιδόματος ανικανότητας των τυφλών, παραπληγικών- συνταξιούχων του Δημοσίου από την παρ. 2 του άρθρου 1 του 3833/2010
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis