Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 31/03/2010

ΠΡΟΣ:
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών
κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Γραφείο Πρωθυπουργού, Κου Γ. Παπανδρέου
- Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Κου Θ. Πάγκαλου
- κ. Φ. Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών
- κ. Φ. Γεννηματά, Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- κ. Γ. Κατριβάνο, Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας
- Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Υπουργείου Υγείας
- κ. Π. Ψωμιάδη, Νομάρχη Θεσσαλονίκης
- Μέλη Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
- Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ)
- Τοπική Ένωση Π.Σ.Τ. Θεσσαλονίκης


Σταματήστε τώρα τον κατήφορο της Διοίκησης της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδας ¨Ο ΗΛΙΟΣ¨ που διόρισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης


Στα άκρως σοβαρά και δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδας «Ο ΗΛΙΟΣ» προστίθεται η νέα απαράδεκτη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν οριστεί από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή, που αφορά στο δανεισμό Κεφαλαίου Κίνησης του ως άνω Ιδρύματος από το τραπεζικό σύστημα, ελήφθη χωρίς να εισακουστεί η κατηγορηματική αντίθεση που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο εν’ λόγω Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς των τυφλών της χώρας, της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Είναι άκρως ακατανόητη αυτή η απόφαση από μέρους των μελών της Διοίκησης (η οποία δεν ελήφθη σε συνεδρίαση που ήταν παρόντα όλα τα μέλη), από τη στιγμή που είναι γνωστή στο πανελλήνιο η συνεχής, εδώ και χρόνια, υπερχρέωση του Ιδρύματος. Υπερχρέωση που έχει οδηγήσει, επί σειρά ετών, στην προβληματική λειτουργία του. Μόνο που τα προβλήματα λειτουργίας του Ιδρύματος δεν αγγίζουν την εκάστοτε Διοίκηση του, η οποία ενίοτε έρχεται και παρέρχεται, αλλά τα άτομα με τύφλωση και προβλήματα όρασης που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν εν έτη 2010 τον κίνδυνο της απομόνωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Προφανώς, οι γνώσεις των διορισμένων μελών της Διοίκησης δεν είναι επαρκείς για την αναπηρία, αλλά ούτε και για το Προεδρικό Διάταγμα 307/ΦΕΚ 144/7-6-1989 που αφορά στη σύσταση της Σχολής Βορείου Ελλάδας «Ο ΗΛΙΟΣ» και στις αρμοδιότητες του Δ.Σ στο οποίο μετέχουν!

Διότι η απόφαση λήψης δανείου Κεφαλαίου Κίνησης ελήφθη σε συνεδρίαση που ήταν παρόντες 6 εκ’ των 9 μελών του Δ.Σ. Σύμφωνα όμως με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ανωτέρω Π.Δ. οι αποφάσεις που αφορούν στη σύναψη δανείου, συμβιβασμού ή κατάργηση δίκης, αποδοχή ή αποποίηση κληρονομιών ή εγγραφή υποθήκης λαμβάνονται κατά πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών του Δ.Σ.

Κύριοι Υπουργοί,

Η ευθύνη, πλέον, για τη διάσωση ενός Ιδρύματος το οποίο έχει προσφέρει τα μέγιστα και εξυπηρετεί τις ανάγκες των τυφλών της Βόρειας Ελλάδας είναι πολιτική.

Αναμένουμε να πράξετε τα δέοντα και με τη στήριξη της Πολιτείας να επιλυθούν δια παντός τα προβλήματα της Σχολής. Ο χώρος των τυφλών δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό.

Επίσης, καλείται ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης να βάλει σε τάξη τη Διοίκηση που ο ίδιος διόρισε.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΠΑΝΑΝΟΣ

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Σταματήστε τώρα τον κατήφορο της Διοίκησης της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδας ¨Ο ΗΛΙΟΣ¨ που διόρισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis