Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Οικονομικών

Αθήνα: 09/07/2008

ΠΡΟΣ:
- κ. Γ. Αλογοσκούφη, Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών
- κ. Δ. Αβραμόπουλο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή
-κ. Ν. Λέγκα, Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών
-κ. Γ. Κωνσταντόπουλο, Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-Βουλευτές που μετέχουν στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής των Ελλήνων
-κ. Ι. Σιδηρόπουλο, Γενικό Γραμματέα Οικονομίας και Οικονομικών
-κα Ι. Αρμάγου, Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής
-κα Μαρία - Αγγελική Τροχάνη, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-κ. Β. Ριζά, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-κ. Ε. Φούκα, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών
-κα Κ. Μ. Μανωλά, Γενική Διευθύντρια Πρόνοιας Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-κα. Κ. Μαυρατζιώτου, Προϊστάμενη Δ/νσης Προστασίας ΑμεΑ Υπ. Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
-κ. Σ. Φάτσιο, Πρόεδρο ΠΟΑΥΣ
-κ. Κ. Βουλγαράκη, Πρόεδρο ΠΟΑΣ
-Φορείς - μέλη Ε.Σ.Α.με Α και μέλη αυτών


Διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης καρτών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2008 και αναφορικά με την ανακοίνωση των ΚΤΕΛ της χώρας ότι θα διακόψουν από 15 Ιουλίου 2008 την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία χωρίς την είσπραξη κομίστρου. Ζητείται άμεση λύση του θέματος.


Κύριοι Υπουργοί,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, πρόσφατα ενημερώθηκε - με σχετικό έγγραφο που της κοινοποίησε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών - ότι από τις 15 Ιουλίου 2008 πρόκειται τόσο τα Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. όσο και τα ΚΤΕΛ να σταματήσουν να μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία της χώρας χωρίς την είσπραξη κομίστρου - μέτρο που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2072/1992 (Α 125) και της ΠΥΣ 99/1990) - επειδή τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομίας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχουν ανταποκριθεί ως όφειλαν στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Κράτους καταβάλλοντας προς την προαναφερθείσα Ομοσπονδία και τα μέλη της τα ποσά που αντιστοιχούν για την κάλυψη αυτής της δαπάνης της προηγούμενης περιόδου.

Είμαστε ήδη στον Ιούλιο του 2008 και λύση σε αυτό το θέμα δεν έχει δοθεί ακόμη. Κάρτες για το έτος 2008 δεν έχουν ακόμη εκδοθεί. Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ της χώρας ότι από την 15η Ιουλίου 2008 θα διακόψουν τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία είναι η πιο σοβαρή απόδειξη της πλήρους τελμάτωσης αυτού του ζητήματος.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις απαράδεκτες καθυστερήσεις αμφοτέρων των Υπουργείου ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε μια εποχή ιδιαίτερης ακρίβειας από την οποία πλήττονται ακόμη περισσότερο τα πιο χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα, μεταξύ των οποίων είναι και τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες αυτών, που πέραν του οικονομικού αντιμετωπίζουν και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οι απαράδεκτες καθυστερήσεις των ανωτέρω Υπουργείων θέτουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Εκπροσωπώντας το σύνολο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την έντονη αγανάκτησή μας για αυτήν την κατάσταση. Είναι αδήριτη ανάγκη εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Εδώ και τώρα να εκδοθούν οι Κάρτες για το έτος 2008. Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για να μην ισχύσει η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ της χώρας. Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, έστω και την ύστατη στιγμή, αναμένουν τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος 
Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Αρ. Πανανός

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » ΥΠ.ΟΙΚ. » Διαμαρτυρία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης καρτών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2008 και αναφορικά με την ανακοίνωση των ΚΤΕΛ της χώρας ότι θα διακόψουν από 15 Ιουλίου 2008 την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία χωρίς την είσπραξη κομίστρου. Ζητείται άμεση λύση του θέματος.
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis