Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Κατηγορία: Υπ. Υγείας

Αθήνα: 14/06/2018

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, δρ. Σ.
Μέλη Δ.Σ. ΕΟΠΥΥ


Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας - ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ


Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σήμερα το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, καλείται να πράξει ένα εξαιρετικά σοβαρό ατόπημα, το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες όχι μόνο στην καθημερινότητα περισσότερων από δέκα εκατομμύρια πολιτών, αλλά θα έχει ολέθριες συνέπειες ακόμα και στην ζωή τους την ίδια.

Τη στιγμή που πλήθος νομοθετημάτων, υπουργικών αποφάσεων, ακόμα και ήσσονος σημασίας, αναρτώνται στην ιστοσελίδα opengov.gr, ώστε οι πολίτες να τοποθετηθούν με δημοκρατικό τρόπο μέσω αυτής της διαβούλευσης, σε κάθε θέμα που τους αφορά, ένα νομοθέτημα όπως ο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που αφορά άμεσα την υγεία και την ζωή όλων των Ελλήνων πολιτών (και όχι μόνο αυτών), εν κρυπτώ, με διαδικασίες express και τελείως αιφνιδιαστικά, πρόκειται σήμερα το μεσημέρι να συζητηθεί και ψηφισθεί από το Δ.Σ. του Οργανισμού.
Το κείμενο αυτό που πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση από το Δ.Σ., εκτός του ότι είναι πρόχειρο και κακογραμμένο, είναι παράτυπα κατατεθειμένο προς ψήφιση από το Δ.Σ., χωρίς να συνοδεύεται από την απαραίτητη οικονομοτεχνική μελέτη και βρίθει ρυθμίσεων που στοχεύουν στην οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση ενηλίκων και ανηλίκων ατόμων με αναπηρία, με χρόνια πάθηση, κάθε πολίτη που έχει ανάγκη το αγαθό της υγείας, των υπηρεσιών υγείας, των φαρμακευτικών προϊόντων και των αναλωσίμων ειδών για την υγεία και για την διαβίωσή τους.

Κύριοι Υπουργοί,
Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για την απόσυρση του επονείδιστου αυτού κειμένου, τη διόρθωση και βελτίωση του περιεχομένου του, την ανάρτησή του στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση, τη διαβούλευση με την ΕΣΑμεΑ (τον θεσμοθετημένα αντιπροσωπευτικότερο τριτοβάθμιο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία με χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους στη χώρα μας) και τους εκπροσώπους των επιστημόνων κι επαγγελματιών υγείας, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να προκύψει το τελικό προς συζήτηση κι έγκριση κείμενο του ΕΚΠΥ, το οποίο να ανταποκρίνεται τόσο στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες, όσο κυρίως, στις ανάγκες και στις πραγματικές δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο πολίτης που έχει ανάγκη να αποκαταστήσει την υγεία του, να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητας και της ζωής του.
Επειδή η υπευθυνότητα για την ζωή και την υγεία του πολίτη, είναι μονόδρομος και μοναδικό προαπαιτούμενο για κάθε πολιτικό και κάθε πολιτική πράξη ή πρωτοβουλία, σας καλούμε άμεσα να ανταποκριθείτε θετικά στην απόσυρση της σημερινής εισήγησης στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και θα περιμένουμε την πρόσκληση της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της σε διαβούλευση με τον ΕΟΠΥΥ για την κατάρτιση του νέου ΕΚΠΥ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ » Υ.Υ.Κ.Α. » Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας - ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis