Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Μπροστά στη φετινή 3η Δεκέμβρη - Ημέρα διαμαρτυρίας και προώθησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ημέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε οργανωμένη πολιτεία και αναπηρικό κίνημα της χώρας, συντονισμένοι, να κάνουν πράξη τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο.

Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προβολή και προώθηση ζητημάτων σχετικών με την αναπηρία, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων άσκησης εξουσίας και λήψης αποφάσεων, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και τα Άτομα με Αναπηρία, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Καλείται ο κάθε φορέας σε τοπικό επίπεδο να αναδείξει σημαντικά θέματα στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και της αλλαγής του δημοσιονομικού συστήματος.
Στόχος είναι η ανάδειξη κατευθύνσεων και εναλλακτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Για την Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρείται επιβεβλημένη και αυτονόητη η σύμπραξη των αναπηρικών οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με τους φορείς της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά στο σχεδιασμό και στη διεκπεραίωση των εκδηλώσεων της 3ης Δεκέμβρη.
Ήδη έχει απευθυνθεί κάλεσμα σε όλες τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους της χώρας με σχετική επιστολή, με την οποία ενημερώθηκαν για την 3η Δεκέμβρη ώστε να συνεργαστούν με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία για την υλοποίηση εκδηλώσεων, ώστε η 3η Δεκέμβρη να είναι και στην πράξη αυτό που προορίζεται να είναι, δηλαδή μια μέρα συμμετοχής, προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και άσκησης κοινωνικού ελέγχου.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Μπροστά στη φετινή 3η Δεκέμβρη - Ημέρα διαμαρτυρίας και προώθησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis