Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Το EDF ζητά αλληλεγγύη για την Ελλάδα

Για μια ακόμη φορά, το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) ζητά από τα όργανα της ΕΕ και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να σκεφτούν τους καθημερινούς ανθρώπους στην Ελλάδα που πρέπει να επιβιώσουν, χωρίς χρήματα, χωρίς θέσεις εργασίας, δίχως πρόσβαση σε πιστώσεις. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν υποφέρει αρκετά από τα μέτρα λιτότητας. Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που να επιτρέψει στον ελληνικό λαό να ζήσει με αξιοπρέπεια και να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες πολιτών, όπως τους άνδρες, τις γυναίκες και τους νέους με αναπηρία, καθώς και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Υπάρχουν στοιχεία που βοηθούν τον καθένα να θυμάται ότι, παρά τις φιλοδοξίες του προγράμματος της Τρόικας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα έχει δει μια πτώση 25% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) από τότε που το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε. Αυτή η μείωση έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους της Ελλάδας. Το 60% των νέων στην Ελλάδα σήμερα είναι άνεργοι. Τα άτομα με αναπηρία έχουν επίσης πληγεί και τα θεμελιώδη δικαιώματα για τα οποία έχουν αγωνιστεί για χρόνια κινδυνεύουν.

Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα και ελπίζουμε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι η στιγμή για την ΕΕ να αποδείξει ότι είναι χτισμένη πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης και να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία θα έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν. Λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Μπροστά σε αυτή την ιστορική στιγμή, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης στο σύνολό της, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα πρέπει να βασίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση πάνω στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στην αλληλεγγύη και να θέσουν ως προτεραιότητα τον πολίτη. Θα πρέπει να προστατεύσουν πλήρως τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, αποκλεισμό και διακρίσεις», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Το EDF και άλλες οργανώσεις μέλη της Social Platform έχουν συνυπογράψει μια επιστολή για την κατάσταση στην Ελλάδα, περιγράφοντας την «αποτυχία να τεθούν τα δικαιώματα και η ευημερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών». Η επιστολή έχει αποσταλεί στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης, στους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την επιστολή μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Το EDF ζητά αλληλεγγύη για την Ελλάδα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis