Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Συναλλαγές ατόμων με αναπηρία στις τράπεζες κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας

Ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση με Αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π.0000954ΕΞ2015/Χ.Π. 2775, για τις συναλλαγές από τις τράπεζες των ατόμων με αναπηρία, μετά από κινητοποιήσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της, από το υπουργείο Οικονομικών, με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας».

Συγκεκριμένα επιτρέπεται κατά την Τραπεζική Αργία η ημερήσια καταβολή ποσού, εντός του ορίου των 60 ευρώ στα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) πλην συνταξιούχων, για τους οποίους ισχύουν ήδη οι διατάξεις αλλά και η άπαξ καταβολή ποσού εκατό είκοσι (120) ευρώ σε όλους τους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ. Οι παραπάνω συναλλαγές των ΑμεΑ θα γίνονται με την επίδειξη στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου σε ισχύ, αποδεικτικού της αναπηρίας τους, όπως, ενδεικτικά, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ανώτατη υγειονομική επιτροπή κ.λπ.
Στην περίπτωση, κατά την οποία οι συναλλαγές γίνονται με δικαστικό συμπαραστάτη του δικαιούχου, είναι απαραίτητη, επιπροσθέτως, η επίδειξη σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.
Για την εφαρμογή της συναλλαγής της περίπτωσης των επιδομάτων τους ΑμεΑ, προηγείται δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου ΟΤΑ ή προνοιακού ή ασφαλιστικού φορέα για την κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης δεν εμπίπτουν όσοι δικαιούχοι είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ)
Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε, πατώντας ΕΔΩ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Συναλλαγές ατόμων με αναπηρία στις τράπεζες κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis