Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη

Αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, από κοινού με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και άλλους φορείς, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, μετά την ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, λόγω της τραγικής κατάστασης στην Ειδική Εκπαίδευση.

Η αντιπροσωπεία έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν μαθητές με αναπηρία, γονείς και εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα το θέμα των κλειστών σχολείων. Τόνισε στον υπουργό ότι ήδη από τον Μάρτιο προειδοποιούσε την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και μέχρι και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με αλλεπάλληλα υπομνήματα, προτάσεις και προσπάθειες για συναντήσεις, για τον κίνδυνο τα σχολεία των μαθητών με αναπηρία να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς η Ε.Σ.Α.μεΑ. δικαιώθηκε αφού κανένα μέτρο δεν πάρθηκε.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο της Ε.Σ.Α.μεΑ., τονίζοντας μάλιστα ότι η ευθύνη όπως και το κράτος έχουν συνέχεια. Δεσμεύτηκε ότι από τις 4.000 θέσεις αναπληρωτών που έχουν εγκριθεί και είναι χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα καλυφθούν κενά σε ειδικά σχολεία στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο. Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά της η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε να είναι αυτή η τελευταία χρονιά που η ειδική εκπαίδευση στελεχώνεται από αναπληρωτές- αυτή η κατάσταση πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για μια πιο συστηματική και δομική προσέγγιση για την Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τα ζητήματα των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Τέλος ο υπουργός δέχθηκε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την Ειδική Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου από την Ε.Σ.Α.μεΑ., για την επεξεργασία βραχυπρόθεσμου προγράμματος αντιμετώπισης των θεμάτων της Ειδικής Εκπαίδευσης.

Η παράσταση διαμαρτυρίας για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis