Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Διαμαρτυρία με πολλά μηνύματα για την Ειδική Εκπαίδευση

Πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με αναπηρία συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα, στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για την τραγική κατάσταση με τα κλειστά σχολεία και τα χιλιάδες κενά στην Ειδική Εκπαίδευση, έξω από τη Βουλή, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενη από τον Γεν. Γραμματέα Χρήστο Νάστα και τον Ταμία Κώστα Γαργάλη, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννη Λυμβαίο και με άλλους εκπροσώπους της συγκέντρωσης παρέστησαν σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή, όπου εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου της Ειδικής Εκπαίδευσης:
- Να ανοίγουν όλα τα σχολεία την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα! Να ανοίξουν όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ, με διορισμούς εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού -νοσηλευτικού προσωπικού σε ΣΜΕΕ, Τ.Ε. και ΕΕΕΕΚ.
- Να δοθούν επαρκή κονδύλια για τη χορήγηση παράλληλης στήριξης στους μαθητές με αναπηρίες βάσει επιστημονικών προϋποθέσεων και κριτηρίων.
- Να σταματήσει επιτέλους ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία και να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις αναφορικά με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση σε ποσοστό 10% και την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική εκπαίδευση.
- Να σταματήσει το φαινόμενο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση - χρειάζονται επιτέλους μόνιμοι διορισμοί.
- Να ληφθούν ειδικά προστατευτικά μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών/ατόμων με αναπηρία.
- Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους.
Η ΕΣΑμεΑ και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, από κοινού με τους φορείς μέλη, δεν σταματούν τον αγώνα εδώ. Σε συντονισμό με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης συνεχίζουν μέχρι να πάψουν οι διακρίσεις στα σχολεία, να καλυφθούν τα κενά και όλα τα παιδιά να βρίσκονται στα σχολεία τους την ίδια μέρα!
Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση http://is.gd/URltNo 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Διαμαρτυρία με πολλά μηνύματα για την Ειδική Εκπαίδευση
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis