Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


""1η θέση στην ευρωπαϊκή κινητικότητα για τη σχολή ΑμεΑ ΠΒΜ Λακκιάς" "

Την 1η θέση πανελλαδικά, στην ευρωπαϊκή κινητικότητα, κατέκτησε η σχολή Α.ΜΕ.Α ΠΒΜ Λακκιάς του ΟΑΕΔ. Η διάκριση πραγματοποιήθηκε για τη συμμετοχή της σχολής στο πρόγραμμα Erasmus+ και πιο συγκεκριμένα στη δράση με τίτλο «Κινητικότητα εκπαιδευομένων και προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (ΚΑ1).

Το παραπάνω σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης, το οποίο έχει διάρκεια δύο έτη και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου 2016, υλοποιείται σε συνεργασία με το National Star Specialist College, στο Cheltenham του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι το τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε ροές καταρτιζομένων, εκπαιδευτικών και μαθητών διαρκείας 14 ημερών η καθεμία. Συμμετέχουν συνολικά σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 40 μαθητές με 15 συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Μέσα σε ένα σύγχρονο και πλούσιο σε προκλήσεις και ερεθίσματα διαπολιτισμικό περιβάλλον, οι μαθητές εκπαιδεύονται σε δεξιότητες ζωής και καταρτίζονται επαγγελματικά στους τομείς του Αθλητισμού, της Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, των Τεχνών και της Πληροφορικής. Επίσης, τοποθετούμενοι στις κοινωνικές επιχειρήσεις του Κολλεγίου αποκτούν εργασιακή εμπειρία στα πλαίσια της υποστηριζόμενης εργασίας.
Οι εκπαιδευτικοί καταρτίζονται στα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης της Ειδικής Εκπαίδευσης, στη σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία, στις πιο πρόσφατες εκπαιδευτικές τεχνικές και στρατηγικές, όπως επίσης και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.
Το πρόγραμμα διαθέτει και πολιτιστική πτυχή προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τον βρετανικό πολιτισμό, μέσα από μια σειρά επισκέψεων σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πάνω απ' όλα όμως, μέσα από τη διαρκή διάδραση και αλληλεπίδραση οι συμμετέχοντες αποκτούν εμπειρίες ζωής και κυρίως οι μαθητές μας κατακτούν ένα ακόμα βήμα προς την ανεξαρτησία και την αυτονομία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » ""1η θέση στην ευρωπαϊκή κινητικότητα για τη σχολή ΑμεΑ ΠΒΜ Λακκιάς" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis