Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες για το Πανελλαδικό Παν- Αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ καλεί όλα τα μέλη του, τους πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες, τις οικογένειες και τους φίλους αυτών, καθώς και όλους τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο πανελλαδικό – παναναπηρικό συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στις 2 Δεκεμβρίου 2016, στην Αθήνα, πλατεία Ομονοίας στις 10 π.μ.

Καλούμαστε όλοι να είμαστε παρόντες και να επιδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε στις πολιτικές που προωθούνται από την κυβέρνηση και οι οποίες θα έχουν ως συνέπεια την εντατικοποίηση της φτωχοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίσταται ο χώρος μας κατά τα τελευταία χρόνια της βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Διεκδικούμε τη ρητή δέσμευση το πρωθυπουργού κ. Τσίπρα καθώς και όλων των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων ότι:
- Δεν θα υπάρξει καμία κατάργηση ή έστω περικοπή στα παρεχόμενα προνοιακά ή αναπηρικά επιδόματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης για όσους τα λαμβάνουν.
- Καμία περαιτέρω περικοπή στις καταβαλλόμενες αναπηρικές συντάξεις.
- Διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους συστήματος υγείας, το οποίο πλήττεται ανελέητα από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες και άλλες χρόνιες και ανίατες παθήσεις.
- Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού που πλήττουν πρωτίστως τους συμπάσχοντές μας όπως και όλα τα άτομα με αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες.
- Ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των συμπασχόντων μας από τη δυσβάσταχτη φορολογική επιβάρυνση των τελευταίων ετών.
- Ειδικά για τους πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες διεκδικούμε αγωνιστικά τη ριζική αναμόρφωση του ισχύοντος συνταξιοδοτικού και προνοιακού συστήματος, ώστε αυτό να απαντά με τρόπο ρεαλιστικό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες μας.
Ο αγώνας μας αφορά πλέον ουσιαστικά την ίδια μας την επιβίωση η οποία τίθεται εν αμφιβόλω από τις ασκούμενες πολιτικές. Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι αυτός της κοινωνικής αφύπνισης και της συμπόρευσης με όλες τις λοιπές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες για το Πανελλαδικό Παν- Αναπηρικό Συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis