Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Ευρωπαϊκή έρευνα για την προσβασιμότητα του διαδικτύου

Έρευνα σχετικά με την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων του δημοσίου τομέα στο διαδίκτυο ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλεί να πάρουν μέρος οι ευρωπαίοι πολίτες με αναπηρία. Οι ερωτήσεις έχουν συνταχθεί σε κάθε γλώσσα της ΕΕ, ώστε να μπορούν να απαντήσουν όλοι σχετικά με τη χώρα τους. Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο υπό το πρίσμα της οδηγίας για την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό. Η μεγάλη συμμετοχή θα συμβάλλει στην κατανόηση της προοπτικής των χρηστών όσον αφορά την προσβασιμότητα των δικτυακών τόπων και των κινητών εφαρμογών των φορέων του δημόσιου τομέα. Ο στόχος της έρευνας είναι να καθοριστεί η βάση για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της Οδηγίας για την προσβασιμότητα στον παγκόσμιο ιστό, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 26 Δεκεμβρίου 2016 και η οποία θα υποχρεώσει τα κράτη μέλη να κάνουν προσβάσιμες τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές κινητών τηλεφώνων των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να λάβουν μέρος, καθώς αυτή η έρευνα θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία των χρηστών με οποιοδήποτε είδος αναπηρίας κατά την πρόσβασή τους σε δικτυακούς τόπους και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων από φορείς του δημόσιου τομέα στις αντίστοιχες χώρες τους.
Η έρευνα τρέχει από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και όσοι περισσότεροι λάβουν μέρος, τόσο πιο κατατοπιστικά θα είναι τα συμπεράσματα για τα άτομα με αναπηρία και τις ανάγκες τους σχετικά με την ψηφιακή προσβασιμότητα.
Ο σύνδεσμος για την έρευνα στα ελληνικά https://www.surveymonkey.com/r/HD8DMN7?lang=el 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Ευρωπαϊκή έρευνα για την προσβασιμότητα του διαδικτύου
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis