Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - F. Timmermans: Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στηρίζει το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα

Αντιπροσωπεία του EDF με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Η αντιπροσωπεία του EDF υπό τον Ι. Βαρδακαστάνη παρουσίασε στον αντιπρόεδρο τα 4 εξέχοντα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος:
• Μια ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία προσβασιμότητας για αυτό.
• Μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία 2020-2030, η οποία θα εντάσσει την αναπηρία σε όλα τα στάδια της στρατηγικής με διασφαλισμένο τον προϋπολογισμό. Αυτή η Στρατηγική θα πρέπει να ακολουθείται από όλα τα θεσμικά όργανα, τις υπηρεσίες και τους φορείς της Ε.Ε.
• Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. μετά το 2020 πρέπει να συνάδει με τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
• Μια προσβάσιμη Ευρώπη: θα εφαρμόζει την υπάρχουσα νομοθεσία για την προσβασιμότητα, διασφαλίζοντας ότι κάθε νέα νομοθετική πρωτοβουλία στην Ε.Ε., θα λαμβάνει υπόψη της τα ζητήματα προσβασιμότητας. Παράλληλα, θα διασφαλίζει ότι τα διαδικτυακά εργαλεία και οι ψηφιακές υποδομές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι προσβάσιμα.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF Ι. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Το EDF εκπροσωπεί το 15% των ευρωπαίων με αναπηρία, πάνω από 80 εκατομμύρια πολίτες. Είναι μεγίστης σημασίας η Ε.Ε. να επικεντρωθεί σε δράσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές μας. Χρόνια λιτότητας έχουν πολλαπλασιάσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Παρ' ότι η Ε.Ε. αλλά και όλα τα κράτη μέλη της έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε., αυτό δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση της ποιότητας ζωής τους– άτομα με αναπηρία παραμένουν στο περιθώριο και αυτό προωθεί την ατζέντα των λαϊκιστών στην Ευρώπη. Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να κρατήσουν σθεναρή στάση ώστε να διασφαλιστεί η επένδυση στην κοινωνία, στην καινοτομία και στη διαμόρφωση νόμων και πολιτικών, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα ώστε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να μην αποτελούν κενό γράμμα αλλά να φέρουν πραγματικά αλλαγές στις ζωές τους».
Ο αντιπρόεδρος F. Timmemrmans από την πλευρά του δήλωσε: «Η Ε.Ε, που ιδρύθηκε σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και της συμμετοχής, σκοπό έχει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών της. Έχει πράγματι σημειωθεί πρόοδος αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αναπηρία θα έχουν κάθε δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να συμμετέχουν στο σημερινό κόσμο που αλλάζει. Οι κοινωνικο-πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, όπως η ανεργία, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, παραμένουν μεγάλες και το χάσμα με τα άτομα χωρίς αναπηρία είναι απαράδεκτα μεγάλο. Η Ε.Ε. και τα μέλη της πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά και να τηρήσουν την υπόσχεση ότι κανένας πολίτης δεν θα βρεθεί στο περιθώριο της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - F. Timmermans: Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στηρίζει το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis