Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


21.10 Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

17.10.2019

Στη Μαδρίτη για τη νέα στρατηγική του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος

Ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του EDF, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, στο οποίο είναι πρόεδρος, επισκέφτηκε τη Μαδρίτη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Η αποστολή στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων με τις αντιπροσωπευτικότερες εθνικές ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία, στην έναρξη της θητείας του νέου Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

16.10.2019

Επιστολή Ι. Βαρδακαστάνη στον Επίτροπο ΕΕ Μ. Σχοινά

Επιστολή στον πρώτο Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, με αρμοδιότητα την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτη Σχοινά απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με αίτημα τον ορισμό συνάντησης, καθώς, παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και η ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη της δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία επικυρώνοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν διακρίσεις, αποκλεισμό και φτώχεια σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Ακόμη περισσότερο οι γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία καθώς και οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο με αναπηρία.

15.10.2019

Προτάσεις στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνέχεια της υπ. αριθ. πρωτ. 909/26.06.2017 επιστολής που είχε αποστείλει στην Επιτροπή Διαλόγου, με το υπ. αριθ. πρωτ. 1408/15.10.2019 έγγραφό της, υπέβαλλε τις προτάσεις της στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ανακοίνωση 15.10.2019

Η 6Κ προκήρυξη ΑΣΕΠ με 10 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς

Γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 6Κ/2019 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας (ΦΕΚ 37/4-10-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση εβδομήντα πέντε (75) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στις θέσεις περιλαμβάνονται 7 για άτομα με αναπηρία 50% και 3 για άτομο που έχει τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, ή για τέκνο ατόμου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Ανακοίνωση 15.10.2019

15η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Ανακοίνωση 14.10.2019

Σε Χαϊδάρι, Πέραμα και Καλλιθέα "Διεκδικούμε Μαζί" με την ΕΣΑμεΑ την εβδομάδα 14-18 Οκτωβρίου

Στο Χαϊδάρι, στο Πέραμα και στην Καλλιθέα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα η υπηρεσία της ΕΣΑμεΑ «Διεκδικούμε Μαζί», συζητώντας με δημότες τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.

European Disability Forum

17.10.2019

International Day for the Eradication of Poverty.

Persons with disabilities are disproportionately affected by poverty. This is why our upcoming European Human Rights report will be about Poverty and Social Exclusion.or now, read some extracts of the report in our monthly newsletter.

International Disability Alliance

17.10.2019

Don't miss the opportunity to apply for the DFID Catalyst Grant Evaluation Consultancy. Deadline: 30 October 2019. To learn more and apply.

Η ανασκόπηση επισυνάπτεται. 

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » 21.10 Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis