Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Πολιτική Προστασία για Όλους

Το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις, ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, σε συνεργασία με το δήμο Αλεξανδρούπολης, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των απαιτήσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας που θα καλύπτει όλους τους πολίτες δίχως αποκλεισμούς, οργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Στόχος ήταν αφενός η παρουσίαση των απαιτήσεων για την καθολική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα σχέδια πολιτικής προστασίας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αφετέρου η ανάπτυξη Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για όλα τα στάδια διαχείρισης μια κατάστασης κρίσης.
Συντονιστής ήταν ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος. Η εκδήλωση είχε μεγάλη διαδικτυακή «προσέλευση», αναδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου για νέα γνώση αναφορικά με τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Στην έναρξη χαιρέτησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παντελής Κοροσιάδης, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Πολιτικής Προστασίας και παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία» ΕΣΠΑ 2021-2027.
Δεύτερος ομιλητής η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας, Β' Αντιπρόεδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας με θέμα «Πολιτική Προστασία για Όλους».
Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Αλέξανδρος Μουρούζης, Εμπειρογνώμων Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας της ΕΣΑμεΑ, «Καλές Πρακτικές και Νέες Τεχνολογίες».
Στη συνέχεια για την «Περίπτωση της Πανδημίας COVID-19» μίλησε η κ. Εβελίνα Καλλιμάνη, αναπληρώτρια δ/ντρια ΙΝ-ΕΣΑμεΑ.
Από τον δήμο Αλεξανδρούπολης για το «Δημοτικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας σε Καταστάσεις Υγείας, Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών» μίλησε ο κ. Απόστολος Μάκρας, υπεύθυνος του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ακολούθησε συζήτηση με απαντήσεις των ομιλητών στις ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί από το κοινό. Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κλείνοντας πρότεινε να υπάρξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής συμπεριληπτικής πολιτικής προστασίας με τον δήμο Αλεξανδρούπολης ως πιλότο.
Όλο το βίντεο της εκδήλωσης στις σελίδες fb της ΕΣΑμεΑ και του ΙΝ-ΕΣΑμεΑ.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Πολιτική Προστασία για Όλους
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis