Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2021

Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Φέτος, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θέμα «Η Ψυχική Υγεία σε έναν Άνισο Κόσμο».

Αυτό το θέμα επιλέχθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (Π.Ο.Υ.), καθώς ο κόσμος πολώνεται όλο και περισσότερο,, με τους πολύ πλούσιους να γίνονται πιο πλούσιοι και τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας να είναι ακόμη πολύ υψηλός. Οι ανισότητες λόγω φυλής και εθνότητας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και την έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων ψυχικά ευάλωτων, έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.
«Πολλοί άνθρωποι με ψυχική αναπηρία δε λαμβάνουν τη θεραπεία που δικαιούνται και αξίζουν συγχρόνως με τις οικογένειες και τους φροντιστές τους συνεχίζουν να βιώνουν στίγμα και διακρίσεις. Τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια στην ποιότητα της περίθαλψης που παρέχεται σε άτομα με πρόβλημα ψυχικής υγείας.
Το στίγμα και η διάκριση που βιώνουν τα άτομα με θέματα ψυχικής υγείας δεν επηρεάζει μόνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων αυτών, αλλά επίσης τις εκπαιδευτικές τους ευκαιρίες, τις τρέχουσες και μελλοντικές αποδοχές και τις προοπτικές εργασίας, καθώς και τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτή η ανισότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να μην επιτραπεί να συνεχιστεί. Όλοι πρέπει να διαδραματίσουμε έναν ρόλο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανισότητες και να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με βιωμένη εμπειρία ψυχικής υγείας είναι πλήρως ενσωματωμένα σε όλες τις πτυχές της ζωής».
Η πανδημία του COVID 19 έχει αναδείξει ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της ανισότητας και κανένα έθνος, όσο πλούσιο και αν είναι, δεν έχει προετοιμαστεί πλήρως για αυτό. Η πανδημία έχει και θα συνεχίσει να επηρεάζει ανθρώπους, κάθε ηλικίας, με πολλούς τρόπους:
«Εάν αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στην ψυχική υγεία - αλλάζουμε τον κόσμο. Είναι καιρός να δράσουμε για την ψυχική υγεία».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2021
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis