Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας


Τα αποτελέσματα της συνάντησης Ι. Βαρδακαστάνη - δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα

Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ε.Σ.Α.μεΑ. με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου και της Συνομοσπονδίας σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης παρεμβάσεων για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και των μελών των οικογενειών τους.
Οι δράσεις θα καλύπτουν πεδία όπως η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρία στο πλαίσιο του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης του Προσβάσιμου Τουρισμού και η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.
«Η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και η βελτίωση των υποδομών του δήμου, ώστε να καταστούν στο σύνολο τους προσβάσιμες, αποτελούν προτεραιότητα για τη Διοίκησή μας», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «Πάρκο για Όλους» που πρόκειται να διαμορφωθεί στην περιοχή της Τούμπας, εξασφαλίζοντας την αρχή της ίσης πρόσβασης σε όλα τα παιδιά. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, βρίσκεται σε εξέλιξη έργο για την εγκατάσταση παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρία σε τριάντα υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης παρεμβάσεις με τοποθέτηση ηλεκτρικών αναβατορίων, ραμπών πρόσβασης, κ.ά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης σημείωσε: «Για εμάς η Θεσσαλονίκη είναι ισότιμη έδρα της Συνομοσπονδίας μας και του Αναπηρικού Κινήματος. Στόχος μας είναι να συντονίσουμε τη δράση μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε τη συνάντησή μας κομβικής σημασίας, για να θεμελιώσουμε μια ευρύτερη συνεργασία προς όφελος των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και με σκοπό την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κέντρου δραστηριοτήτων και δράσεων για την αναπηρία σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Η συνεισφορά μας ως κοινωνικού εταίρου για τα ζητήματα αναπηρίας θα ενισχύσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών του Δήμου αλλά και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο δράσεις, όπως η δημιουργία του 'Πάρκου για Όλους', που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και υπόδειγμα για όλη τη χώρα».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κεσόγλου, Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., η Κατερίνα Παναγιώτου, υπεύθυνη του γραφείου Θεσσαλονίκης της Ε.Σ.Α.μεΑ. και από πλευράς του Δήμου ο Χάρης Αηδονόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, όπως και οι σύμβουλοι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Καστούρας και Αναστάσιος Τελίδης.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Ανακοινώσεις » Τα αποτελέσματα της συνάντησης Ι. Βαρδακαστάνη - δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis