Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 702

Και νέα τραγωδία στο ΠΙΚΠΑ Λεχαινών: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. για μια ακόμα φορά τονίζει την άμεση ανάγκη πολιτικής αποασυλοποίησης

Ένα νέο τραγικό περιστατικό στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) του ΠΙΚΠΑ Λεχαινών έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όλων των παιδιών με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες που παραμένουν δέσμια της έλλειψης κατάλληλης κοινωνικής πολιτικής. Ο λόγος για τον άδικο χαμό ενός 16χρονου αγοριού με νοητική υστέρηση και νευροψυχιατρικά προβλήματα, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από κατάποση κομματιών υφάσματος, κλωστών και επιδέσμων.

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη 10 μήνες μετά το θάνατο ενός 15χρονου που υπέστη ασφυξία από την κατάποση κομματιών αφρολέξ από το κρεβάτι του, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την πάγια και πολλάκις εκπεφρασμένη θέση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ότι τα ιδρύματα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση δομές κοινωνικής φροντίδας, αλλά κοινωνικού εγκλεισμού, δομές που παραβιάζουν κατάφορα τα συνταγματικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούν.

Είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης του ιδιαίτερα υποχρηματοδοτούμενου τομέα της Πρόνοιας από την κυβέρνηση, αλλά και διαμόρφωσης νέων δομών προστατευμένης διαβίωσης κάτω από τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας, δομών που θα βρίσκονται κοντά στην οικογένεια και θα λειτουργούν υπέρ της κάλυψης των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, ώστε να μην οδηγούνται σε ιδρύματα - αποθήκες ψυχών.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Λεχαινά, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Τέτοια γεγονότα συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και τα φώτα της δημοσιότητας θα πέφτουν στα ιδρύματα αυτά που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Είναι καιρός να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής αποιδρυματοποίησης, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε αδικοχαμένα θύματα».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Και νέα τραγωδία στο ΠΙΚΠΑ Λεχαινών: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. για μια ακόμα φορά τονίζει την άμεση ανάγκη πολιτικής αποασυλοποίησης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis