Αρ. Πρωτ.: 752

Εκστρατεία 1 million 4 disability: Με μεγάλη επιτυχία στέφεται η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με μεγάλη επιτυχία στέφεται η διαφορετική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που πραγματοποιεί στην Ελλάδα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ως φορέας υλοποίησης από τις 23 Ιανουαρίου 2007, οπότε και ξεκίνησε επίσημα η καμπάνια στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για μια εκστρατεία που δεν αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων, αλλά 1.000.000 υπογραφών από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στην Ευρώπη με μια επαρκή και αποτελεσματική νομοθεσία που θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από κάθε είδους διάκριση και θα τους επιτρέπει να ασκούν ανεμπόδιστα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους και το κυριότερο, επί ίσοις όροις με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Μέχρι στιγμής, μεγάλη μερίδα του τύπου σε εθνικό επίπεδο, φορείς του αναπηρικού κινήματος, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα, έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας για τη συγκέντρωση υπογραφών. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση των προσπαθειών, ώστε να επιτευχθεί η συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών μέχρι τον Οκτώβριο 2007, που αποτελεί και την ημερομηνία λήξης του εγχειρήματος.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης όλης της χώρας να συμμετάσχετε δυναμικά στην υλοποίηση της εκστρατείας, με τη διάδοση ενός ηχηρού μηνύματος κατά των διακρίσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Γιατί η καμπάνια μπορεί να αλλάξει τις ζωές 50 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών με αναπηρία.

Γιατί αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς την ενότητα των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη, τα οποία αγωνίζονται μαζί για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ως πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καμπάνια μπορούν να υποβάλλουν τη δική τους υπογραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.1million4disability.eu ή www.esaea.gr ή να κατεβάσουν μέσω της ιστοσελίδας της εκστρατείας το ειδικό έντυπο, προκειμένου να καταθέσουν την υπογραφή τους γραπτώς.

Υπόγραψε κι εσύ τώρα! Μπορείς κι εσύ να αλλάξεις την Ευρώπη!

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή