Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 486

Προεδρία της Ε.Ε.: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και να εγγυάται την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία»

Η ανάγκη παροχής προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και εγγύησης της ένταξής τους στην κοινωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, που έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2007, με αφορμή τη γερμανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προεδρία του Προέδρου του Φόρουμ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Γερμανός Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης κ. Franz Müntefering, μιλώντας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι το Φόρουμ πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται για μια αποτελεσματική ευρωπαϊκή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σημαντικό ρόλο μιας Ευρώπης με πιο κοινωνικό πρόσωπο, στην οποία τα άτομα με αναπηρία έχουν λόγο και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

«Η Γερμανία έχει σημειώσει ήδη μεγάλη πρόοδο στον τομέα των ατόμων με αναπηρία και επιθυμεί να προχωρήσει κι άλλο. Το νομικό μας σύστημα έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στα τελευταία 10 χρόνια με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζει την ομαλή και αποτελεσματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Το Φόρουμ πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα για επαρκή νομοθεσία καταπολέμησης των διακρίσεων», δήλωσε ο κ. Müntefering.

Επιπλέον, ο κ. Müntefering αναφέρθηκε στην υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 στη Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας ότι η Γερμανική Προεδρία, στέλνοντας ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή αυτού του σημαντικού εργαλείου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού και τον ενημέρωσε για την καμπάνια «1million4disability» που διεξάγει αυτή την περίοδο το Φόρουμ, για τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ ισχυρότερης νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια Ευρώπη που δεν θα παρέχει ίση μεταχείριση σε όλους τους πολίτες. Δεν θα παραιτηθούμε. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση της κοινωνικής και δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας. Είναι ο σωστός δρόμος για το μέλλον».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Προεδρία της Ε.Ε.: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και να εγγυάται την ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία»
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis