Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 511

""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία στις δια θαλάσσης μετακινήσεις τους" "

Τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις δια θαλάσσης μετακινήσεις τους επαναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2007.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμα φορά το αίτημα της Συνομοσπονδίας για την επαναφορά της έκπτωσης σε ποσοστό 50% επί της τιμής των εισιτηρίων για τα άτομα με αναπηρία που χρήζουν ανάγκης συνοδού, όπως τα άτομα με παραπληγία – τετραπληγία , άτομα με προβλήματα όρασης ,με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και γενικά για τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω για όλες τις θέσεις των επιβατικών πλοίων, το οποίο είχε θέσει και το 2004, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί σε μια σειρά κατηγοριών αναπηρίας με την κατάργηση της έκπτωσης στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα άτομα με αναπηρία. Επιπλέον, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζήτησε να ισχύσει η έκπτωση και για τους συνοδούς των ατόμων με αναπηρία των οποίων η αναπηρία καθιστά απαραίτητη την παρουσία τους για την κάλυψη των επιπρόσθετων αναγκών που πηγάζουν από αυτήν.

Η Συνομοσπονδία ζήτησε τέλος τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον κ. Κεφαλογιάννη, προκειμένου να θέσει αναλυτικά όλα αυτά τα ζητήματα, αφού τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει για την επίλυσή τους. Σε περίπτωση που το αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό δεν ευοδωθεί έως τις 7 Μαρτίου 2007, η Συνομοσπονδία και οι Φορείς Μέλη της, ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμική Κινητοποίηση – Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο στις 20 Μαρτίου 2007.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννη για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία στις δια θαλάσσης μετακινήσεις τους" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis