Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2535

Παν-Ηπειρωτική Ημερίδα για την Αναπηρία: Ιωάννινα, 23 Νοεμβρίου 2006

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και οι φορείς των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους της Ηπείρου σάς προσκαλούν στην Παν-Ηπειρωτική Ημερίδα με θέμα: «Προσδιορισμός των προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση ενός Σχεδίου Δράσης με στόχο την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια της Ηπείρου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 23 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 8.30, στο ξενοδοχείο Du Lac (Α. Μιαούλη & Ίκκου, 452 21 Ιωάννινα, Τηλ: 26510 - 59100, Φαξ: 26510 – 59200).

Η Ημερίδα αυτή διοργανώνεται για πρώτη φορά από κοινού από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και όλους τους φορείς – μέλη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από την Περιφέρεια της Ηπείρου, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την αναπηρία δεν μπορεί να είναι μόνο εθνική, αλλά χρειάζεται συντονισμό δράσεων και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η παρουσία και η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών αυτών από την Περιφέρεια της Ηπείρου είναι απαραίτητη, καθώς η κατάθεση των προσωπικών εμπειριών των ατόμων με αναπηρία που βιώνουν τα εμπόδια που ορθώνει η ίδια η κοινωνία, δύναται να αποσαφηνίσει την εικόνα για το ποιες δράσεις είναι απαραίτητο να αναληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη ένταξή τους με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους και η άρση του αποκλεισμού τους από τα κοινωνικά δρώμενα.

Επιπλέον, καλούμε τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δώσουν δυναμικό παρόν στο εν λόγω εγχείρημα, καθώς το θέμα της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για όλη την ελληνική κοινωνία και επομένως τα συμπεράσματα της Ημερίδας μπορούν, μέσα από την προβολή τους από τα media, να αξιοποιηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Παν-Ηπειρωτική Ημερίδα για την Αναπηρία: Ιωάννινα, 23 Νοεμβρίου 2006
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis