Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2231

""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία" "

Είναι ζήτημα αξιοπιστίας η άμεση υλοποίηση των ανακοινώσεων της κυβέρνησης

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχει υποβάλλει το αίτημα για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την περασμένη άνοιξη. Μετά από επίμονες και συνεχείς προσπάθειες, επετεύχθη τελικά συνάντηση αντιπροσωπείας της Συνομοσπονδίας με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη στις 4 Οκτωβρίου 2006, όπου επαναλήφθηκε το συγκεκριμένο αίτημα.

Ο Υπουργός θεώρησε δίκαιο το αίτημα της Συνομοσπονδίας για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία, χωρίς όμως να δεσμευτεί για την χορήγησή του, παρά μόνο για τη συζήτηση του θέματος αυτού με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ωστόσο, η αναγνώριση του δικαίου του αιτήματος από τον κ. Αλογοσκούφη, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί και οριστική θετική απάντηση του ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.

Η καλή σκέψη και κατανόηση από την κυβέρνηση πρέπει να γίνει συγκεκριμένη πολιτική, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Ο χειμώνας ξεκίνησε, το θερμόμετρο έπεσε και η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ώστε να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Επανειλημμένες αναφορές γίνονται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στα ΜΜΕ σχετικά με το δίκαιο του αιτήματος της Συνομοσπονδίας για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας της Κυβέρνησης να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής για το επίδομα θέρμανσης για τα ΑμεΑ εδώ και τώρα, γιατί διαφορετικά διατρέχει τον κίνδυνο να θεωρηθούν οι αναφορές του κ. Υπουργού ως προεκλογικές εξαγγελίες. Προσδοκούμε ότι θα γνωρίζουμε σύντομα το ύψος του επιδόματος και τις διαδικασίες χορήγησής του».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis